22 maart 2013 | Zoals u al eerder op allesoverhorloges.nl heeft kunnen lezen is de oudste Zwitserse horlogefabriek DuBois et fils nieuw leven ingeblazen middels een voor de haute horlogerie ongebruikelijke manier van financieren: crowdfunding.

DuBois et fils DBF002-002

Maar het bleek een ongekend succesvolle campagne en inmiddels zijn de eerder gecommuniceerde concept One en concept Two vervangen door de productienamen DBF001 en DBF002. De productie van de DBF001 en DBF002 is dan ook begonnen. Alle onderdelen zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen. De succesvolle proporties, het samenspel van matte en gepolijste delen van de horlogekast en de zorgvuldig op elkaar afgestemde kleurtinten realiseren een horloge dat perfect past bij de exclusiviteit en traditie van het merk DuBois et fils.

Naar verwachting zullen vanaf juli 2013 de eerste nieuwe DuBois et fils horloges de polsen van trotse eigenaren sieren. De klassiek ogende horloges worden per type aangeboden in drie verschillende varianten. De kleurcombinatie zijn met zorg geselecteerd.

Specificatie DBF001
DuBois et fils DBF001-002

De DuBois et fils DBF001 Chronograph Big date heeft een roestvrijstalen horlogekast met een diameter van 41,5 mm. De kast omsluit een mechanisch Debois Dépraz 4500 uurwerk dat tikt met een frequentie van 4 Hz (28.800 bewegingen per uur). Het automatische horloge heeft een gangreserve van circa 44 uur. Op de wijzerplaat zijn naast de uren, minuten en kleine seconde (op 3 uur) ook de grote datum (op 12 uur) en de chronograaffunctie afleesbaar, met een 30 minutenteller op 9 uur en de 12 urenteller op 6 uur. De wijzers en Arabische cijfers zijn voorzien van superluminova.

Het horloge is waterdicht tot 5 ATM en wordt om de pols gedragen met een kalfslederen horlogeband.

DuBois et fils DBF001

Specificatie DBF002

DuBois et fils DBF002-002
[/image] De DuBois et fils DBF002 Chronograph heeft ook een roestvrijstalen horlogekast maar nu met een diameter van 42 mm. Binnen dit horloge klopt het welbeproefde Valjoux 7750 automatische uurwerk dat tikt met 28.800 bewegingen per uur en een gangreserve heeft van circa 44 uur. De wijzerplaat is voorzien van uurindexen, een dag en datum venster (op 3 uur), kleine seconde (op 9 uur) en de subdials van de chronograaffunctie (30 seconden teller op 12 uur en 12 uur teller op zes uur). De uurindexen en de wijzers zijn voorzien van superluminova voor een goede afleesbaarheid in het donker.

Het horloge is waterdicht tot 5 ATM en wordt om de pols gedragen met een rubberen horlogeband.

DuBois et fils DBF002

Zie ook www.duboisfils.ch.

DuBois et fils horlogebanden

Pin It on Pinterest

Share This