Alles over Horloges https://allesoverhorloges.nl Voor al het horlogenieuws en actualiteiten rondom horloges Wed, 17 Jan 2018 16:43:08 +0000 nl hourly 1 Oris Clipperton: to protect and conserve https://allesoverhorloges.nl/oris-clipperton-to-protect-and-conserve/ Thu, 07 Dec 2017 05:00:29 +0000 https://allesoverhorloges.nl/?p=23258 Oris Clipperton Limited Edition | Alles over Horloges

Zoals al eerder op Alles over Horloges is gepubliceerd, ziet het Zwitserse horlogehuis Oris het als zijn nobele missie om de oceanen van de wereld en levende dieren daarin te behouden en mee te helpen om veranderingen ten goede te realiseren.

Oris Clipperton Limited Edition | Alles over Horloges
Oris onderstreept haar lovenswaardige streven met de lancering van de Oris Clipperton Limited Edition, een duikers horloge gebaseerd op de Aquis-serie. Een percentage van de verkoop van de gelimiteerde oplage van 2.000 stuks zal door Oris worden bestemd voor initiatieven tot bescherming van onze oceanen.

Vorig jaar is op grond van een Franse ministeriële verordening een beschermd gebied van 12 zeemijlen vanaf de kust rond het atol gecreëerd, de zogenaamde Marine Protected Area (MPA). De ambitie is om dit beschermingsgebied uit te breiden tot 100 zeemijl. Daarnaast wordt getracht Clipperton als UNESCO werelderfgoed te laten bestempelen.

Oris Clipperton Limited Edition | Alles over Horloges

De Oris Clipperton Limited Edition is een passend eerbetoon aan het atol en aan het goede werk van Michel Labrecque en Julie Ouimet. Het horloge heeft een roestvrijstalen horlogekast met een diameter van 43,5 mm. De wijzerplaat is uitgevoerd in de kleur blauw die de kleur van het water rondom het atol weerspiegelt. Het kloppend hart bestaat uit een automatisch uurwerk.

Het horloge is voorzien van een geschroefde kastbodem die is voorzien van een afbeelding van Clipperton Island en de daarbij behorende coördinaten. Deze geschroefde kastbodem  draagt een serieus deuntje bij aan een waterbestendigheid tot 300 meter (30 bar).

Specificaties Oris Clipperton Limited Edition

UurwerkAutomatisch uurwerk
Referentie01 733 7730 4185
KaliberOris Cal. 733, gebaseerd op Sellita SW 200-1
MateriaalRoestvrij staal
Diameter43,5 mm
WijzerplaatBlauw
HorlogeglasSaffierglas
KastdekselDeksel voorzien van gravure van atol met coördinaten
HorlogebandZwart rubber of roestvrijstaal
HorlogebandsluitingVouwsluiting
Waterresistant300 meter (30 BAR)
FunctiesUren, minuten, centrale seconde en datum
Limited edition2.000

Oris Clipperton Limited Edition | Alles over Horloges

Het horloge wordt geleverd in een fraaie presentatiebox. Zie ook Oris

s

Clipperton Island

Het is algemeen geaccepteerd dat meer mensen de Mount Everest hebben beklommen dan voet hebben gezet op Clipperton Island, ‘s werelds meest geïsoleerde gebied. Het onbewoonde atol ligt in een zone die bekend staat als de ETP ofwel de oostelijke tropische zone en ligt ca. 1.300 km ten zuidwesten van Mexico.

Clipperton Island | Alles over Horloges

Ondanks zijn afgelegen ligging wordt het eiland onder Frans bestuur en zijn unieke ecosysteem bedreigd door illegale commerciële visserij en vervuiling. De wateren zijn een kritieke migratieroute voor een aantal bedreigde soorten haai en pelagische soorten, en verschillende endemische soorten, op het land en onder water, noemen het thuis.

Eerder dit jaar kondigde Oris de sponsoring aan van The Clipperton Expedition, een ‘civiele-wetenschap’-expeditie onder leiding van N2Pix, gespecialiseerd in onderwaterbeelden en expedities van de Canadezen Michel Labrecque en Julie Ouimet. De door Oris gesponsorde expeditie nam een ​​groep wetenschappers en natuurbeschermers mee op de zware reis van 80 uur naar Clipperton (het eiland is alleen per boot bereikbaar) om mensen bewust te maken van de vitale rol die Clipperton speelt in de migratiepatronen van deze soorten, om gegevens te verzamelen om te helpen ontwikkeling van bestaande haaienmigratietheorieën en om blijvende verandering teweeg te brengen die het ecosysteem van Clipperton zal beschermen.

]]>
Nieuwe Bugatti Type 390 van Parmigiani Fleurier https://allesoverhorloges.nl/nieuwe-bugatti-type-390-van-parmigiani-fleurier/ Mon, 04 Dec 2017 23:10:28 +0000 https://allesoverhorloges.nl/?p=23221 Bugatti Type 390 | Alles over Horloges

Het Zwitserse horlogehuis Parmigiani Fleurier en het legendarische automerk Bugatti zijn al sinds het jaar 2004 partners. Als eerbetoon aan de razendsnelle Bugatti Chiron presenteert Parmigiani Fleurier de high-tech Bugatti Type 390, een high-end motorblok voor om de pols.

Bugatti Type 390 | Alles over Horloges

De Bugatti Type 390 is voorzien van een cilindrisch uurwerk met de kleinste kogellagers ter wereld. Een 60 seconden flying tourbillon staat garant voor uiterste precisie. Het nieuwe horloge heeft een gangreserve van 80 uur!

Bugatti Type 390 | Alles over Horloges

Parmigiani Fleurier heeft het gepatenteerde PF390 kaliber volledig in eigen manufactuur ontwikkeld en vervaardigd. Door de modulaire constructie kan het uurwerk, net als de motor van een supercar, geheel uit de horlogekast worden gehaald.

Bugatti Type 390 | Alles over Horloges

Het horloge heeft een wit- of roségouden kast met een zwarte, opengewerkte wijzerplaat. De oplage van elk model is gelimiteerd tot 10 exemplaren. Het horloge wordt om de pols gedragen met een stijlvolle, alligatorlederen band van Hermès. De band is voorzien van een vouwsluiting.

Prijs op aanvraag.

Zie ook Parmigiani Fleurier.

]]>
Glashütte Original Senator Chronograph Panorama Date https://allesoverhorloges.nl/glashutte-original-senator-chronograph-panorama-date/ Sun, 03 Dec 2017 07:00:26 +0000 https://allesoverhorloges.nl/?p=23201 Glashütte Original Senator Chronograph Panorama Date | Alles over Horloges
De nieuwe Senator Chronograph Panorama Date is er voor de man met smaak, althans volgens het Duitse horlogehuis Glashütte Original. Daar valt weinig op af te dingen.

Glashütte Original Senator Chronograph Panorama Date | Alles over Horloges

Het horloges oogt heel fraai met de in het oog springende grote datum en de blauwe Romeinse cijfers (6 en 12 uur) en indexen. Naast de uren, minuten, decentrale seconde en (grote) datum zijn ook de subdials van de flyback chronograaf afleesbaar. In de subdial van de decentrale seconde is een gangreserve-indicator verwerkt.

Glashütte Original Senator Chronograph Panorama Date | Alles over Horloges

De wijzers en uurindexen zijn voorzien van superluminova voor goede afleesbaarheid in het donker. De roestvrij stalen horlogekast heeft een diameter van 42 mm en is 14,6 mm hoog.

Glashütte Original Senator Chronograph Panorama Date | Alles over Horloges

De transparante bodem biedt goed zicht op het kloppend hart dat bestaat uit automatisch caliber 37 dat beweegt met 28.800 tikken per uur (4 Hz) en beschikt over een gangreserve van ca. 70 uur.

Glashütte Original Senator Chronograph Panorama Date | Alles over Horloges

De Glashütte Original Senator Chronograph Panorama Date wordt om de pols gedragen met een zwarte rubberen, zwarte kalfslederen of roestvrijstalen horlogeband. Het horloge is waterbestendig tot 100 meter (10 Bar).

Specificaties Senator Chronograph Panorama Date

UurwerkAutomatisch manufactuur uuwerk
Kaliber37-01
Robijnen65
Frequentie4 Hz (28.800 A/H)
Gangreserveca. 70 uur
Materiaalroestvrij staal
Diameter42
Kastdikte14,6 mm
WijzerplaatZwart
HorlogeglasSaffierglas
KastdekselTransparant
Horlogebandrubber, kalfsleder of roestvrij staal
Waterresistant100 meter (10 BAR)
FunctiesUren, minuten, decentrale seconde, grote datum, flyback chronograaf en gangreserve-indicator

Zie ook Glashütte Original.

]]>
Weet je je kerstcadeau van vorig jaar nog? https://allesoverhorloges.nl/weet-je-je-kerstcadeau-van-vorig-jaar-nog/ Sat, 02 Dec 2017 09:51:03 +0000 https://allesoverhorloges.nl/?p=23192 Uw eigen horloge maken | Alles over horloges

Wil je een bijzonder origineel kerstcadeau geven. Eentje die de ontvanger de komende jaren niet gaat vergeten? Geef dan een horlogeseminar cadeau. Een ding is zeker: je eigen gemaakte horloge ga je op zeker de komende jaren niet meer vergeten. Het eerstvolgende horlogeseminar is op zaterdag 24 maart 2018 bij Blancier Time Lodge te Voorschoten.

Blancier Horlogeseminar

MeisterUhrmacher Till Lotterman doceert…

Demontage uurwerk | Alles over Horloges

Voor elke horlogeliefhebber een o n v e r g e t e l i j k e ervaring en dus een geweldig Kerstcadeau idee. Aarzel niet en kijk nu voor meer informatie op Blancier Time Lodge.!

]]>
Longines viert 30 jaar partnership met Gassan https://allesoverhorloges.nl/longines-viert-30-jaar-partnership-met-gassan/ Fri, 01 Dec 2017 21:35:16 +0000 https://allesoverhorloges.nl/?p=23176 Het Zwitserse horlogehuis Longines en Gassan werken dit jaar 30 jaar samen. Ter ere van dit jublileum lanceert Longines een horloge naar het ontwerp van zijn klassieke Weems Second-Setting Watch, dat in 1929 werd ontworpen. De limited edition heeft een symbolische oplage van dertig exemplaren en is uitsluitend verkrijgbaar bij Gassan Diamonds.

Logines jubileum Gassan | Alles over Horloges

De Weems Second-Setting Watch is een innovatie van Philip van Horn Weems, meester van navigatie-instrumenten. Het was Weems die de fameuze piloot Charles Lindbergh leerde navigeren, voordat Lindbergh in 1927 de eerste trans atlantische non-stop solovlucht van New York naar Parijs volbracht.

Logines jubileum Gassan | Alles over Horloges

Kenmerkend aan de Weems Second-Setting Watch is de draaiende tweede wijzerplaat in het centrum van het horloge. Deze tweede wijzerplaat is met een drukknop aan te passen aan de secondewijzer. Hierdoor konden piloten makkelijker hun horloge aanpassen aan de tijdmeldingen die ze onderweg via radiosignalen opvingen. Het aanhouden van de correcte tijd op de vliegroute was essentieel om nauwkeurig te kunnen navigeren.

In de jubileum Longines Weems Second-Setting Watch is dit element nog steeds aanwezig. Het design van de 47,50 mm kast met de opvallende, speciaal voor piloten gemaakte, uivormige kroon en witgelakte wijzerplaat en de binnenste seconde-ring, is vrijwel hetzelfde als dat van het originele model dat in 1929 werd ontworpen.

Logines jubileum Gassan | Alles over Horloges

Dit speciale model is voorzien van een verfijnd designaccent dat typerend is voor Gassan. Op de 30 minuten positie van de tweede wijzerplaat is namelijk een Gassan diamant gezet en in verschillende facetten van het horloge komt het herkenbare Gassan-blauw terug.

Longines-Gassan | Alles over Horloges

De limited edition van de Longines Weems Second-Setting Watch is exclusief verkrijgbaar bij Gassan. De advies winkelverkoopprijs bedraagt € 4.990,00.

De feestelijke lancering van dit limited edition Longines Weems Second-Setting Watch vindt plaats in de Gassan stand tijdens de komende Masters of LXRY. De Masters of LXRY vindt plaats van 7 tot en met 11 december in de RAI Amsterdam.

]]>
Ulysse Nardin lanceert Classico “Year of the Dog” https://allesoverhorloges.nl/ulysse-nardin-lanceert-classico-year-of-the-dog/ Wed, 29 Nov 2017 07:00:08 +0000 https://allesoverhorloges.nl/?p=23184 De hond is misschien wel de meest eerlijke, trouwe en loyale vriend van de mens. Passend voor zijn positie introduceert het Zwitserse horlogehuis Ulysse Nardin volgend jaar de Classico “Year of the Dog” met op de wijzerplaat het fraaie snuitwerk van een hond.

Ulysse Nardin Classico Year of the Dog| Alles over Horloges

De afbeelding is aangebreacht met de eeuwenoude emailleertechniek ‘Grand Feu’, een verwijzing naar de extreme hitte dit nodig is om het glazuur te smelten, tegelijkertijd gecombineerd met emaille Champlevé-techniek, waarbij de cellen worden gesneden met een beitel direct op de wijzerplaat, die vervolgens wordt gevuld met verschillende gekleurde emails. De laatste stap, die ook de meest delicate is, bestaat uit het verrijken van het motief door alle metalen delen aan het oppervlak te beitelen.

Ulysse Nardin Classico Year of the Dog| Alles over Horloges

Deze oude emaillekunst is bijzonder zeldzaam en slechts een handvol handwerkslieden in de wereld beheerst deze decoratieve techniek in de mate die tot uitdrukking komt in dit uurwerk. Ulysse Nardin gebruikt al bijna 30 jaar deze emailleerkunst in zijn wijzerplaten en is in feite een van de weinige horlogemakers die zich toelegt op het gebruik van dit eeuwenoude ambacht. Dit ambacht wordt uitgevoerd bij Donz Cadrans, een bedrijf dat deel uitmaakt van de Ulysse Nardin-groep.

Dit horloge is geïnspireerd door het Chinese Nieuwjaar – het jaar van de hond – dat begint in februari 2018. De Classico Year of the Dog met de prachtige wijzerplaat heeft een horlogekast van 18 karaat rosé goud, met een diameter van 40 mm en is uitgerust met een automatisch manufactuur uurwerk UN-815 dat beschikt over een gangreserve van 40 uur.

Ulysse Nardin Classico Year of the Dog| Alles over Horloges

De Classico Year of the Dog heeft de strenge testen van het COSC met succes doorstaan en kwalificeert daarmee als chronometer. Het horloge is waterdicht tot 50 meter onder water en wordt om de pols gedragen met een alligator lederen band. De oplage is gelimiteerd tot 88 stuks.

Zie ook Ulysse Nardin.

]]>
IWC eert Formule 1 wereldkampioen Nico Rosberg met special edition https://allesoverhorloges.nl/iwc-eert-formule-1-wereldkampioen-nico-rosberg-met-special-edition/ Sun, 26 Nov 2017 23:30:18 +0000 https://allesoverhorloges.nl/?p=23161 IWC Ingenieur Chronograph Tribute to Nico Rosberg | Alles over Horloges

Het Zwitserse horlogehuis IWC Schaffhausen brengt als speciaal eerbetoon aan Formule 1 wereldkampioen Nico Rosberg een speciale editie van de Ingenieur Chronograph uit: “Tribute to Nico Rosberg”. Deze speciale IWC chronograaf is ontworpen door Rosberg in samenwerking met Christian Knoop, Creative Director bij IWC Schaffhausen. Een speciaal kenmerk van dit horloge is de doorschijnende rug van saffierglas, die is bedrukt met het “NICO”-opschrift van Rosberg’s helm.

IWC Ingenieur Chronograph Tribute to Nico Rosberg | Alles over Horloges

De Ingenieur Chronograph “Tribute to Nico Rosberg” is uitgevoerd in een 18 karaat rosé gouden horlogekast. De wijzerplaat is leisteengrijs waarop naast de uren, minuten, decentrale seconden (op 6 uur) ook de subdials van de chronograaf (op 9 en 12 uur) en de datum (op 3 uur) afleesbaar.

De oplage is tot 23 horloges, een aantal dat herinnert aan de 23 Grand Prix-overwinningen van Rosberg. De transparante kastbodem met daarop het embleem “NICO” biedt goed zicht op het automatische manufactuuruurwerk dat beschikt over een gangreserve van 46 uur. Het horloge wordt om de pols gedragen met een grijze kalfslederen band.

IWC Ingenieur Chronograph Tribute to Nico Rosberg | Alles over Horloges

De Ingenieur Chronograph “Tribute to Nico Rosberg” zal beschikbaar zijn in IWC-boetieks en bij erkende IWC-winkels vanaf december 2017. De adviesprijs bedraagt CHF 22.500.


Specificaties IWC Ingenieur Chronograpf "Tribute to Nico Rosberg"

UurwerkAutomatisch manufactuur uuwerk
ReferentieIW380805
Kaliber69375
Robijnen33
Frequentie4 Hz (28.800 A/H)
Gangreserveca. 46 uur
Materiaal18 karaat rosé goud
Diameter42
Kastdikte15 mm
WijzerplaatLeisteengrijs
HorlogeglasSaffierglas
KastdekselTransparant
HorlogebandGrijs kalfslederen band
Waterresistant120 meter (12 BAR)
FunctiesUren, minuten, decentrale seconde, datum, chronograaf, tachymeter
Limited edition23

Zie ook IWC

]]>
Breitling Chronoliner B04 Limited Edition https://allesoverhorloges.nl/breitling-chronoliner-b04-limited-edition/ Fri, 24 Nov 2017 22:00:49 +0000 https://allesoverhorloges.nl/?p=23141 Breitling Chronoliner B04 | Alles over Horloges

In navolging van de eerder gelanceerde Chronoliner B04 Boutique Edition introduceert het Zwitserse horlogehuis Breitling nu een limited edition van de authentieke “flight captain’s chronograph”. De kenmerkende kenmerken van deze nieuwe B04 Chronoliner zijn een 18K gouden kast met een diameter van 46 mm, een blauwe wijzerplaat en een blauwe keramische bezel.

Breitling Chronoliner B04 | Alles over Horloges

Op de wijzerplaat zijn naast de uren, minuten en seconden ook de datum (tussen 4 en 5 uur) en een tweede tijdzone afleesbaar middels een uurwijzer met rode punt. Daarnaast is het horloge uitgerust met een chronograaf, met subdials voor de meting van 1/4 seconden, 30 minuten en 12 uren. Het geheel wordt om de pols gedragen met een oceaanblauwe rubberen band met vouwsluiting.

Chronoliner B04 limited edition | Alles over Horloges

Evenals de andere modellen is het horloge uitgerust met manufactuur kaliber B04 voorzien van een uiterst functioneel systeem met dubbele tijdzone en dat tikt met 28.800 bewegingen per uur (4 Hz). Het horloge wordt om de pols gedragen met een oceaanblauwe rubberen band. De oplage is beperkt tot 250 stuks.

Specificaties IWC Ingenieur Chronograpf "Tribute to Nico Rosberg"

UurwerkAutomatisch manufactuur uuwerk
ReferentieIW380805
Kaliber69375
Robijnen33
Frequentie4 Hz (28.800 A/H)
Gangreserveca. 46 uur
Materiaal18 karaat rosé goud
Diameter42
Kastdikte15 mm
WijzerplaatLeisteengrijs
HorlogeglasSaffierglas
KastdekselTransparant
HorlogebandGrijs kalfslederen band
Waterresistant120 meter (12 BAR)
FunctiesUren, minuten, decentrale seconde, datum, chronograaf, tachymeter
Limited edition23

Zie voor meer informatie Breitling

]]>
Urwerk onthult UR-210 Dubai tijdens Dubai Watch Week https://allesoverhorloges.nl/urwerk-onthult-ur-210-dubai-tijdens-dubai-watch-week/ Tue, 21 Nov 2017 23:21:31 +0000 https://allesoverhorloges.nl/?p=23118 UR-210 Dubai | Alles over Horloges

De UR-210 Dubai is een uniek horloge dat is gegraveerd door Florian Güllert. Het kunstwerk zal onthuld worden tijdens Dubai Watch Week, georganiseerd door Ahmed Seddiqi & zonen. Deze unieke UR-210 heeft als thema de betoverende superlatieven van Dubai, de gekmakende, maar tegelijkertijd verleidelijke megacity. Naast al zijn rijkdom en uiterlijk vertoon is Dubai ook rijk aan verfijnde tradities.

UR-210 Dubai | Alles over Horloges

Het horloge bijzonder noemen is een understatement. Het is een bepaald niet alledaags high-tech horloge dat op drie punten is voorzien van kubussen met daarop de cijfers 1 t/m 12. Daarboven hangt een ‘arm’ die aan het eind een kubus omsluit waardoor het cijfer 8 (zie foto) de tijd 8 of 20.00 uur aangeeft. De andere kubussen staan op respectievelijk 7 en 9 uur.

De punt van deze arm loopt mee op de retrograde minutenindex. Deze minutenindex is onderaan de wijzerplaat gepositioneerd. Als de arm de 60 minuten doorlopen heeft, schiet de arm terug naar de beginpositie (0). Fascinerend is dat tegelijkertijd ook de kubus rechtsboven doorschiet naar beneden en de 2e kubus onder de arm komt die vervolgens dus 9 uur aanwijst.

Deze snel-verlopende retrograde indicatie is afhankelijk van drie belangrijke mechanismen:

  1. Een centrale as zorgt voor stabiliteit van het systeem. De hele complicatie draait op diverse robijnen, waarbij een veer zorgt voor de retograde actie.
  2. De onconventionele minutenwijzer, die als een soort arm rond de complicatie draait en de kubus met daarop de uren omkaderd. Het is heel precies gesneden tot toleranties van drie micron. De constructie is gesmeed uit aluminium en weegt in totaal 0,302 gram en wordt perfect in evenwicht gehouden door een koperen tegengewicht.
  3. Een dubbele coaxiale verstelling bepaalt de retrograde actie. De versnelling en vervolgens de rotatie wordt bepaald aan de hand van de verlopen 60 minuten.

De wijzerplaat van de UR-210 toont een conventionele gangreserve-indicator op 1 uur. De indicator aan de andere kant (11 uur) geeft een indicatie van de polsbewegingen over de afgelopen twee uur.

UR-210 Dubai | Alles over Horloges

Deze foto toont de achterzijde van de UR-210 CP!

Als deze bewegingsindicator duidt dat er niet genoeg energie wordt opgewekt, kan de spanningsregelaar op de achterzijde van het horloge op “Full”  worden gezet. In dat geval wordt zelfs de kleinste beweging van het horloge al omgezet in energie. De rotor is verbonden met een turbine die zorgt voor een optimale wikkeling terwijl schokken worden gedempt.

Als uw activiteit te veel energie creëert kunt u de spanningregelaar ook naar “Reduced” draaien om onnodige belasting van het mechanisme te voorkomen. Een turbine gemonteerd op robijnen begint te draaien, werkt als een luchtcompressor en creëert een weerstand die de wikkelrotor vertraagt.

In de STOP-stand wordt het zelfopwindende systeem volledig uitgeschakeld en wordt de UR-210 een handmatig opgewonden horloge.

Specificaties UR-210 Dubai

UurwerkAutomatisch uurwerk
KaliberUR-7.10
Robijnen51
Frequentie4 Hz (28.800 A/H)
Gangreserve39 uur
MateriaalTitanium/staal gegraveerd door Florian Güllert
Diameter43,8 x 53,6 mm
Kastdikte17,80 mm
WijzerplaatOpengewerkt
HorlogeglasSaffierglas
KastdekselGesloten
HorlogebandMetaal gegraveerd door Florian Güllert
Waterresistant30 meter (3 BAR)
FunctiesUren, minuten, gangreserve-indicator en bewegingsindicator
Limited edition1

Zie ook Urwerk.

]]>
Pre-SSIH: Vacheron Constantin Traditionelle Complete Calendar https://allesoverhorloges.nl/pre-ssih-vacheron-constantin-traditionelle-complete-calendar/ Mon, 20 Nov 2017 15:57:10 +0000 https://allesoverhorloges.nl/?p=23075 Vacheron Constantin Traditionelle Complete Calendar | Alles over Horloges

Sinds 2006 biedt het Zwitserse horlogehuis Vacheron Constantin via zijn Excellence Platine Collection buitengewone horloges aan, vaak uitgevoerd met gecompliceerde uurwerken en in gelimiteerde oplages. En uitgevoerd in 950 platina. Het nieuwe model binnen de fameuze collectie belicht een tijdloze ster binnen de mechanische uurwerken: de annual calendar.

Vacheron Constantin Traditionelle Complete Calendar | Alles over Horloges

De nieuwe Traditionnelle Complete Calendar, een uiterst fraai exemplaar bovendien, heeft een 950 platina horlogekast met een diameter van 41 mm. Op de gezandstraalde wijzerplaat met de ‘geheime’ Pt950-inscriptie tussen 4 en 5 uur zijn naast de uren, minuten en centrale seconde ook nog de dag (tussen 9 en 10 uur), maand (tussen 2 en 3 uur) datum (via blauwe centrale wijzer) en de maanfase (boven 6 uur) afleesbaar.

Vacheron Constantin Traditionelle Complete Calendar | Alles over Horloges

De opmerkelijk nauwkeurige maanfase-indicatie vereist slechts één aanpassing om de 122 jaar (vergeleken met ca. drie jaar voor een ‘eenvoudige’ maanfase).

Vacheron Constantin Traditionelle Complete Calendar | Alles over Horloges

Het kloppend hart van het horloge wordt gevormd door automatisch manufactuur kaliber 2460 QCL. Het uurwerk tikt met een frequentie van 4 Hz, wordt automatisch opgewonden door een rotor van 22 karaat goud en beschikt over een gangreserve van ca. 40 uur. De Traditionnelle Complete Calendar is waterbestendig tot 30 meter, wordt om de pols gedragen door een donkerblauw alligator lederen band met vouwsluiting en is beschikbaar in een gelimiteerde oplage van 100 stuks.


Specificaties Traditionnelle Complete Calendar

UurwerkAutomatisch manufactuur uurwerk
Referentie4010T/000P-B345
Kaliber2460 QCL
Aantal onderdelen308
Robijnen27
Frequentie4 Hz (28.800 A/H)
Gangreserveca. 40 uur
Materiaal950 platina
Diameter41 mm
Kastdikte10,72 mm
Wijzerplaat950 platina gezandstraald
HorlogeglasSaffierglas
KastdekselTransparant
HorlogebandDonkerblauw alligator lederen band
Horlogebandsluiting950 platina vouwsluiting
Waterresistant30 meter (3 BAR)
FunctiesUren, minuten, centrale seconde, dag, datum, maand en maanfase
Limited edition100

Zie ook Vacheron Constantin.

]]>