Eind november 2020 zag een nieuw horlogemerk het levenslicht: Ligure Watches. Als horlogeliefhebber in optima forma zijn wij uiteraard blij met initiatieven om een nieuw horlogemerk te introduceren. Enig chauvinisme kan ons niet ontzegt worden, want extra leuk is dat Ligure Watches Nederlandse roots heeft, dus tevens een mooie nieuwe loot aan de stam van Hollands Glorie. Overigens met een Italiaans tintje, dat wel!

Ligure Watches

Made by 4 Dutch friends
Bijzonder aan Ligure Watches is de ontstaansgeschiedenis: made by (Dutch) friends Loek, Rob, Pieter en Jannieke. Een jarenlange vriendschap tussen 4 vrienden met een gezamenlijke passie voor duiken en horloges. Tijdens een van duiktrips ontmoetten zij elkaar weer in de Italiaanse regio Ligurië. Tijdens die ontmoeting in de haven van Portofino ontspon een gepassioneerd gesprek over duiken en horloges. Aldaar op die mooie dag in het vroege voorjaar besloot het gezelschap om ‘hun duikhorloge’ te gaan maken.

Bont gezelschap
Het is een bont gezelschap. Loek heeft meer dan 25 jaar verkoop-, marketing- en managementfuncties in de Haute Horlogerie, Rob is een bekende horlogetechnicus de precies weet wat je moet doen om een ​​kwalitatief hoogstaand en technisch uitstekend horloge te maken, Pieter is een marketingondernemer met een jarenlange ervaring in de financiële sector gewerkt en last but not least is Jannieke in de loop der jaren uitgegroeid tot een bekende grafisch ontwerper en kunstenaar die in Italië woont.

Hoe gaaf is dat, vier vrienden die hun gezamenlijke droom werkelijkheid maken? Velen dromen ervan, slechts weinigen doen het!

Ligure Watches

Eerbetoon
Het besluit van de 4 vrienden om hun eigen duikhorloges te maken, resulteerde in de geboorte van Ligure Watches. De merknaam is een verwijzing naar de plek aan de Italiaanse Bloemenrivièra, waar tientallen scheepswrakken voor de kust liggen en de onderwaterwereld vaak wordt omschreven als de mooiste van Europa. Een echt walhalla voor de duiker.

Er zijn twee modellen: een duikhorloge met GMT, beschikbaar in wit of blauw) en een duikhorloges zonder GMT (zwart). Het kloppend hart van het duikhorloge bestaat uit Sellita SW200 of Sellita SW 330 (GMT). De horloges zijn voorzien van Superluminova voor een goed zicht in het donker en waterdicht tot 200 meter onder water. De kastdeksel is geschroefd en bijzonder aan het ontwerp is de kroon op 4 uur.

Ligure Scuba diver Watches – the Tartaruga serie

Specificaties Ligure Scuba Dive Watches

UurwerkAutomatisch uurwerk
KaliberSellita SW 200
Sellita SW330 (GMT)
Robijnen26 (25 GMT)
Frequentie4 Hz (28.800 A/H)
Gangreserve38 uur (42 uur GMT)
MateriaalRoestvrij staal
Diameter43 mm
BezelUnidirectioneel draaiend
WijzerplaatZwart, Wit of Blauw
HorlogeglasSaffierglas
KastdekselDeksel voorzien van gravure van atol met coördinaten
HorlogebandRubber (blauw of zwart) of roestvrijstaal
HorlogebandsluitingVouwsluiting
Waterresistant200 meter (20 BAR)
FunctiesUren, minuten, centrale seconde en datum (en 2e tijd GMT) en roterende bezel

De naam Ligure Watches is een eerbetoon aan jarenlange vriendschap en passie voor duiken en uurwerken.

Zie voor meer informatie www.ligurewatches.com.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This