Tissot Telemeter 1938

Het Zwitserse horlogehuis Tissot introduceert de Tissot Telemeter 1938, een horloge geïnspireerd op een Tissot chronograaf die in 1938 werd gebruikt tijdens een skiwedstrijd in het Zwitserse skioord Villars-sur-Ollon.

Tissot Telemeter 1938

De Tissot Telemeter 1938 heeft een roestvrijstalen kast van 42 mm en is voorzien van een fraaie wijzerplaat. Op de wijzerplaat, die zowel in het wit als in het zwart verkrijgbaar is, prijken Arabische cijfers en is bovendien voorzien van 2 subdials voor de chronograaf (op 3 uur de minutenteller, op 9 uur de secondenteller. Aan de rand van de wijzerplaat vindt u de telemeterschaal en centraal op de wijzerplaat is een tachymeterschaal opgenomen.

Tissot Telemeter 1938

Kloppend hart
Het kloppend hart bestaat het recentelijk verbeterde automatische Valjoux A05.231- kaliber welke is uitgerust met een zeer duurzame Nivachron-balansveer met een gangreserve van 68 uur. De rotor is afgewerkt met een nieuw Tissot Heritage ontwerp. Het horloge wordt om de pols gedragen met een bruine Italiaanse lederen band.

Tissot Telemeter 1938

Telemeter
Een Telemeter is een leuke feature en kan bij benadering de afstand tot een licht- en geluidsbron meten door de snelheid van geluid af te zetten tegen de snelheid van het licht. Denk bijvoorbeeld aan onweer. De bliksemflits ziet u vrijwel meteen, maar het geluid bereikt u met een snelheid van 0,33 kilometer per seconde. Dit verschil maakt het mogelijk uw afstand tot het onweer te bepalen. De indexen op de telemeterschaal zijn zo ingedeeld dat het geluid een snelheid heeft van 1 kilometer per 3 seconden. Als u de donderslag 6 seconden na de lichtflits hoort, bevindt u zich op 2 kilometer afstand van het onweer.

Tissot Telemeter 1938

Rijke historie
Al met al is dit een horloge dat goed past in de sportieve traditie van Tissot, dat een rijke historie kent van tijdmetingen bij wedstrijden zoals NBA (basketbal), de Tour de France (wielrennen) en de MotoGPTM (motorsport).

De Tissot Telemeter 1938 heeft een adviesprijs van € 1.995,00. Zie voor meer informatie ook Tissot.

Pin It on Pinterest

Share This