Horlogegroepen

In het verleden zagen veel fameuze horlogehuizen het levenslicht, maar de quartz revolutie in de jaren ’70-’80 van de vorige eeuw had wel tot gevolg dat diverse manufacturen van weleer het hoofd (bijna) niet meer boven water hielden.

Dankzij de financiële injectie van investeerders zijn diverse merken van de ondergang gered of waren hierdoor in staat de broodnodige revitalisering door te voeren. Van de gerenommeerde merken zijn er slechts enkele nog onafhankelijk, zoals bijvoorbeeld het fameuze Patek Philippe en Audemars Piguet. Klik hier voor een overzicht van onafhankelijke horlogemerken.

Maar diverse andere grote namen uit de Haute Horlogerie zoals bijvoorbeeld A. Lange & Söhne, Breguet, Jaeger-LeCoultre, Omega en Vacheron Constantin zijn inmiddels onderdeel van horlogegroepen.

Onderstaand een overzicht van de belangrijkste horlogegroepen en de horlogemerken die zij in eigendom hebben of waarvoor zij een exclusieve licentie hebben verkregen.

* Deze horloges worden onder licentie geproduceerd.

Recente berichten


Alles over Horloges

Dé site voor horlogeliefhebbers met actueel nieuws en informatie over mechanische horloges, de diverse internationale en nationale horlogehuizen, horlogebeurzen en overig relevant nieuws in relatie tot de Haute Horlogerie.

A tribute to watches:
Mechaniek met karakter!2nd

OPINION

Pin It on Pinterest

Share This