28 januari 2013 | De doelstelling van DuBois et fils om 1,5 miljoen Zwitserse Frank op te halen bij investeerders is bereikt. Daarmee is de herstart van de oudste horlogefabriek van Zwitserland een feit. Met dank aan bijna 600 horlogeliefhebbers verspreid over 19 landen!

Bijzonder is vooral de wijze waarop de benodigde 1,5 miljoen Zwitserse Frank werd gerealiseerd. Zoals wij al eerder berichtten beoogde Thomas Steinemann, eigenaar en managing director van DuBois & fils dit bedrag op te halen door middel van crowdfunding. Daarbij konden horlogeliefhebbers participeren in DuBois et fils via het aankopen van aandelenpakketten van 500, 1.000, 3.000, 5.000 en 10.000 Zwitserse Franc. Met de succesvolle voltooïng van de crowdfunding campagne realiseert Steinemann niet alleen de herstart van DuBois et fils, maar schrijft bovendien geschiedenis omdat het de eerste financiële campagne van zijn soort is binnen de Haute Horlogerie.

“We wisten van tevoren de uitkomst niet. We konden alleen maar hopen dat onze eerste horloge modellen wereldwijd de aandacht zou trekken en ook beleggers zou aantrekken”, zegt Steinemann. Dat die hoop niet tevergeefs is gebleken is dan ook een understatement. Het nieuws is zeker opgepikt door de media: tv-stations, kranten, tijdschriften en diverse horlogesites hebben het nieuws niet alleen in Europa, maar wereldwijd verspreid. Dit had ook weer tot gevolg dat er wereldwijd al tal van pre-orders zijn binnengekomen voor de reeds getoonde modellen van DuBois et fils, concept ONE en concept TWO.

De komende collectie horloges zal bestaan uit horloges die worden voorzien van uurwerken uit oude voorraden van DuBois et fils, waaronder bijvoorbeeld oude mechanische uurwerken van Record. Het succes van de crowdfunding campagne maakte het mogelijk om de serieproductie van de eerste twee modellen – elk beperkt tot 99 stuks – deze maand te beginnen. “Dit grote succes, dat daarnaast ook een ultieme blijk van vertrouwen is, geeft ons niet alleen de middelen, maar ook genoeg vertrouwen om de aloude traditie van DuBois et fils voort te zetten. We kijken uit naar het volgende hoofdstuk in de geschiedenis van de oudste horlogefabriek van Zwitserland”, aldus Thomas Steinemann.

Zie ook www.duboisfils.ch.

Pin It on Pinterest

Share This