15 maart 2012 | Ulysse Nardin presenteert met de ‘Stranger’ een wereldprimeur: een muziekhorloge dat aan de hoogste technische normen voldoet.

Ulysse Nardin Stranger

Ulysse Nardin kent een lange traditie van bijzondere mechanische horloges met een muzikale ‘ziel’, zoals de baanbrekende ‘Genghis Khan’ en ‘Alexander de Grote Westminster Tourbillon’ minuterepeaters. Met de Stranger voegt Ulysse Nardin weer een schitterend nieuw hoofdstuk toe aan haar toch al rijke geschiedenis. De ontwikkeling van dit meesterwerk nam meer dan vijf jaar in beslag.

De Stranger is een combinatie van muziek, tijd, esthetiek en functie, en Ulysse Nardin heeft zich tot de ontwikkeling van dit bijzondere uurwerk laten inspireren door musicus en conceptuele kunstenaar Dieter Meier, die in 1983 aandeelhouder is geworden van Ulysse Nardin.

Sandra Studer & Dieter MeierSandra Studer en Dieter Meier

De Stranger is uitgerust met een klassieke muziekbox die hetzij in opdracht van de drager hetzij op het uur het welbekende muzieknummer ‘Strangers in the Night‘, van Frank Sinatra, afspeelt. Dit innovatieve horloge draagt het signature van Dieter Meier. De stranger maakte afgelopen woensdag zijn debuut in Zürich, waar het meesterwerk werd geïntroduceerd en gepresenteerd aan de pers en vrienden van Ulysse Nardin.

Ulysse Nardin Stranger

De Stranger heeft een horlogekast van 18 karaat rosé goud met een diameter van 45 mm. De horlogeskast omvat het volledig in eigen huis ontwikkelde en vervaardigde kaliber UN-690, waarbij voor het anker en het echappement gebruik is gemaakt van silicium. Dit automatische uurwerk heeft een gangreserve van ca. 48 uur. Om de tijd in te stellen wordt de kroon geactiveerd door het induwen van de drukker op de kroon, in plaats van het gebruikelijk uittrekken van de kroon.

Op de wijzerplaat zijn naast de uren en minuten op 6 uur ook de kleine seconde en datum afleesbaar, maar meest in het oog springend is de ronde muziekschijf op 12 uur met de 10 veren die door het anti-reflectende saffierglas is te bewonderen. Het muziekmechanisme kan worden geactiveerd of gedeactiveerd met de pusher op 10 uur. De kastbodem is voorzien van een medaillon. Het sierwerk wordt om de pols gedragen door een lederen band en is waterbestendig tot 30 meter.

De oplage van de Stranger is gelimiteerd tot 99 stuks. Zie ook www.ulysse-nardin.ch.

Ulysse Nardin Stranger

Pin It on Pinterest

Share This