Vacheron Constantin Traditionnelle World Time | Alles over Horloges

Het Zwitserse horlogehuis Vacheron Constantin breidt haar Traditionnelle collectie uit met een exclusieve versie van de in 2011 gelanceerde Traditionnelle World Time: de World Time Enamel.

Vacheron Constantin Traditionnelle World Time | Alles over Horloges

De Traditionelle World Time Enamal heeft een platina horlogekast met een diameter van 42,5 mm. Wat gelijk in het oog valt is de fraaie wijzerplaat met daarop de wereldkaart. De oceanen, uitgebeeld in een ondoorzichtige diepblauw emaille, accentueren elk detail van de continenten die ze omringen. De realistische kust- en landreliëfs nemen subtiele tinten blauw en wit aan. Dit wordt bereikt met behulp van emaille grisaille. Vacheron Constantin beschikt over diverse vaklieden die oude ambachten nog steeds beheersen.

Vacheron Constantin Traditionnelle World Time | Alles over Horloges

Het horloge geeft niet alleen de uren en minuten weer maar beschikt naast de centrale seconde ook over een dag/nacht-indicatie. Daarnaast zijn rond de wereldkaart 37 stedennamen geschilderd op donkerblauw emaille. Voor de tijdzones die een heel uur of meerdere volle uren tijdverschil aangeven zijn de namen in het wit, voor de tijdzones met een half uur of kwartier tijdverschil is de naam in het lichtblauw.

Vacheron Constantin Traditionnelle World Time | Alles over Horloges

De transpante kastbodem biedt goed zicht op manufactuur kaliber 2460 WT dat klopt met 28.800 vibraties per uur (4 Hz). Het uurwerk heeft een gangreserve van ca. 40 uur. Het horloge is waterbestendig tot 30 meter en wordt om de pols gedragen door een donkerblauw alligator lederen band voorzien van een platina vouwsluiting.

Het horloge draagt het Zegel van Genève is uitsluitend verkrijgbaar bij de Vacheron Constantin boetieks. De oplage is gelimiteerd tot 10 stuks.

Specificaties Vacheron Constantin Traditionelle World Time Enamel

UurwerkAutomatisch manufactuur uurwerk
Referentie86060/000P‐9772
Kaliber2460 WT
Aantal onderdelen255
Robijnen27
Frequentie4 Hz (28.800 A/H)
Gangreserveca. 40 uur
MateriaalPlatina 950
Diameter42,5
Kastdikte11,62
WijzerplaatEmaille
HorlogeglasSaffierglas
KastdekselTransparant
HorlogebandBlauw alligator lederen band
HorlogebandsluitingPlatina 950 vouwsluiting
Waterresistant30 meter (3 BAR)
FunctiesUren, minuten, centrale seconde, dag/nacht-indicator en wereldtijd (37 steden)
Limited edition10 stuks; uitsluitend verkrijgbaar bij Vacheron Constantin boetieks

Zie voor meer informatie Vacheron Constantin

Pin It on Pinterest

Share This