12 maart 2013 | Ter gelegenheid van de opening van de eerste Vacheron Constantin Boutique in Parijs, gevestigd op 2 Rue de la Paix, presenteert de oudste manufactuur ter wereld de nieuwe 1972 Prestige, een asymmetrisch horloge.

Vacheron Constantin 1972 Prestige

Sommige horloges zijn voorbestemd om geschiedenis te schrijven. De Vacheron Constantin 1972 behoort zonder twijfel tot deze categorie. Op 23 juni 1972 reikte het Comité de France in de salons van het prestigieuze Ritz Hotel, niet ver van 2 Rue de la Paix, de zeldzame en begeerde Prestige de la France-onderscheiding uit aan Vacheron Constantin. Deze onderscheiding is een eerbetoon aan de onderscheidende expertise van het merk, die het heeft opgebouwd door continue te streven naar authenticiteit, technische perfectie en elegantie. Vacheron Constantin is de eerste manufactuur die werd vereerd met deze onderscheiding.

De 1972 collectie van Vacheron Constantin imponeert al 4 decennia en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een icoon. De eerste 1972 werd in een zeer beperkte oplage gelanceerd. Nadien bleef Vacheron Constantin de 1972, in asymmetrische vorm en zowel in heren- als in dameshorloges, aanbieden.

De nieuwe 1972 Prestige keert terug naar zijn roots. Het heeft dezelfde elegantie en evenwichtige verhoudingen als het in 1972 geïntroduceerde origineel, en evenals bij het origineel is de kastbodem voorzien van een gravure van de “Prestige de la France”. Het horloge is gemaakt van 18 karaat wit goud en is voorzien van een ultra dun mechanisch uurwerk. Bovendien draagt dit icoon het Poinçon de Geneve, een Zwitsers kwaliteitszegel dat garant staat voor excellente kwaliteit, hoogstaande precisie en jarenlange expertise.

Vacheron Constantin Kaliber 1003

Zoals alle modellen in de 1972 collectie heeft de horlogekast van de 1972 Prestige een licht gebogen profiel met een omvang van 25 x 47 mm en een dikte van 8,72 mm. De grijze gesatineerde wijzerplaat wordt geaccentueerd door 2 wijzers van 18 karaat rosé goud. Het kloppend hart bestaat uit het buitengemeen bijzondere Vacheron Constantin kaliber 1003. Alleen al het enkele feit dit mechanische uurwerk is gemaakt van echt goud onderscheid het reeds van de meeste andere uurwerken binnen de haute horlogerie, maar de overige kenmerken maken dit kaliber echt legendarisch.

De ontwikkeling van Kaliber 1003 nam een aanvang in 1952 en het uurwerk werd geïntroduceerd in 1955, de tweehonderdste verjaardag van Vacheron Constantin. Tot op de dag van vandaag is kaliber 1003 het dunste handopwind uurwerk op de markt.

Vacheron Constantin 1972 Prestige

Het uurwerk(je) wordt door experts beschouwd als een van de mooiste en meest verfijnde uurwerken en trotseert ruim 50 jaar de wetten der mechanica. Het maken van een dergelijk uurwerk is uitermate gecompliceerd en vergt dan ook alle beschikbare expertise van de oudste manufactuur ter wereld. Ter gelegenheid van de 1972 Prestige is ervoor gekozen het kaliber wat te herzien, waarbij de bruggen en plaat zijn uitgevoerd in 18K goud, maar het uurwerk is nog steeds 1,64 mm dik (!).

Het ultra dunne uurwerk bestaat uit 117 onderdelen en tikt met 18.000 bewegingen per uur (2,5 Hz). Ondanks de minuscule afmetingen beschikt het horloge over een gangreserve van meer dan 30 uur. Het uurwerk is voorzien van Côtes de Genève-decoratie. De 1972 Prestige wordt om de pols gedragen door een bruine alligatorlederen band met een 18 karaat wit gouden gesp-sluiting.

Vacheron Constantin 1972 Prestige

Naast de hiervoor beschreven 1972 Prestige lanceert Vacheron Constantin ook een limited edition model die enkel verkrijgbaar is bij de Vacheron Constantin Boutiques. Dit limited edition model in een oplage van 40 stuks kent meer contrast tussen ‘black and white’, en heeft dan ook een zilveren wijzerplaat en een glimmend zwarte alligatorlederen band. Maar uiteraard beschikt u met dit model ook over een buitengemeen horloge.

Zie ook www.vacheron-constantin.com.

Vacheron Constantin 1972 Prestige

 

Pin It on Pinterest

Share This