1 september 2013 | De Zwitserse manufactuur Roger Dubuis heeft een uniek model uit de La Monégasque collectie gedoneerd aan ‘Only Watch 2013‘.

Roger Dubuis La Monégasque Collection - MG44 520 - OnlyWatch 201

Only Watch is een prestigieuze liefdadigheids-veiling ten behoeve van onderzoek naar Duchenne spierdystrofie, die dit jaar op 28 september wordt gehouden tijdens de Monaco Yacht Show. Only Watch wordt om de twee georganiseerd door de Monegasque Association against Muscular Dystrophy en Antiquorum Auctioneers en dit jaar vindt alweer de 5e editie van Only Watch plaats.

Roger Dubuis La Monégasque Collection - OnlyWatch 2013

Als eerbetoon aan de initiatiefnemers van deze nobele zaak doneert de Zwitserse manufactuur Roger Dubuis een uniek horloge uit de La Monégasque collectie. Het speciaal voor deze liefdadigheidsveiling ontworpen automatische horloge is voorzien van een 18 karaat rosé gouden horlogekast met een diameter van 44 mm. De koolstofgrijze wijzerplaat is voorzien van rosé gouden Arabische cijfers en deels opengewerkt voor weergave van de flying tourbillon in de vorm van een Keltisch kruis (tussen 7 en 8 uur) en de kenmerkende Roger Dubuis microrotor (tussen 10 en 12 uur).

De uitvoering van het gehele uurwerk onderstreept de technische en esthetische deskundigheid van Roger Dubuis. De Only Watch 2013 La Monégasque is dan ook voorzien van het Poinçon de Genève, ​​een zeer prestigieus keurmerk binnen de Haute Horlogerie.

Roger Dubuis is er sterk van overtuigd dat haar maatschappelijke verantwoordelijkheid zich ook uitstrekt tot de concrete ondersteuning van goede doelen, in het bijzonder Only Watch dat bijdraagt aan de financiering van medisch onderzoek en het zoeken naar verbetering van de levensomstandigheden van kwetsbare slachtoffers van een slopende ziekte als spierdystrofie. Roger Dubuis is er dan ook trots op om via deze donatie een steentje bij te dragen aan de proactieve inspanningen van de Monegasque Association against Muscular Dystrophy.

Specificaties Roger Dubuis Only Watch 2013 La Monégasque

UurwerkAutomaat
ReferentieX012FH
KaliberRD520
Aantal onderdelen227
Robijnen30
Frequentie3 Hz (21.600 A/H)
Gangreserve60 uur
Materiaal18 karaat rosé goud
Diameter44 mm
Kastdikte6,5 mm
Afwerking / Certificering- Côtes de Genève-decoratie
- Poinçon de Genève
WijzerplaatKoolstofgrijs met Arabische cijfers en deels opengewerkt
HorlogeglasSaffierglas
KastbodemTransparant
HorlogebandZwart alligatorleder
HorlogebandsluitingVouwsluiting, 18 karaat rosé goud
Waterresistant50 meter (5 BAR)
ComplicatiesTourbillon
Limited editionJa, uitgebracht in 1 uniek model

Zie voor meer informatie ook www.rogerdubuis.com.

Pin It on Pinterest

Share This