19 maart 2013 | Sinds enige tijd bestaan er nauwe banden tussen de filmindustrie en het Zwitserse IWC Schaffhausen. Zo sponsorde IWC ondermeer het Filmfestival in Cannes en het Internationale filmfestival in Dubai.

IWC Filmmakers dinner in Dubai© IWC Filmmakers diner in Dubai met v.l.n.r. Georges Kern (CEO IWC), Cate Blanchett en Kevin Spacey

Dit jaar wil IWC haar betrokkenheid in deze branche verder uitbreiden als officiële sponsor van het Beijing Film Festival en het Tribeca Film Festival. Tribeca Film Festival werd in de nasleep van de terreuraanslagen van 9/11 opgericht door Robert De Niro, Jane Rosenthal en Craig Hatkoff om de wijk Tribeca, Downtown New York nieuw leven in te blazen. Tribeca is sinds de aanslagen van 11 september 2001 hersteld en drastisch veranderd. Als eerbetoon aan het Trebeca Film Festival en ter ondersteuning van het Trebeca Film Institute® zal IWC een unieke IWC Portuguese laten veilen via Antiquorum, ’s werelds grootste veiling van moderne en vintage horloges. De gehele opbrengst komt ten goede aan het Tribeca Film Institute.

Een uniek horloge voor het rode tapijt
Portuguese Automatic Edition 'Tribeca Film Festival 2013'

“Wij geloven dat nieuwe stemmen gehoord moeten worden en zijn ervan overtuigd dat de talenten en projecten van het Tribeca Film Institute een internationaal podium verdienen”, aldus Georges Kern, CEO van IWC Schaffhausen. Zelden zien mensen de associatie tussen films en horloges, maar beide sectoren vertrouwen op een waardering van de tijd en vertonen dezelfde vastberadenheid om duizenden onderdelen achter de schermen in harmonie te laten samenwerken, of het nu gaat om een horlogeglas of een cameralens.

Daarom wil IWC graag haar steentje bijdragen aan de ondersteuning van de filmindustrie en jong vitaal talent. Dit doet zij in de vorm van het laten veilen van een unieke Portuguese Automatic Edition ‘Tribeca Film Festival 2013’. Dit horloge heeft een Platina horlogekast en dat is zeldzaam voor een model uit de Portugese Collection.

A star is born
Er zal slecht één exemplaar van de Portuguese Automatic Edition ‘Tribeca Film Festival 2013’ worden gemaakt en dit horloge is dus met recht uniek te noemen. De platina kast heeft een diameter van 42,3 mm en een hoogte van 14 mm. Binnen de horlogekast huist een mechanisch uurwerk (kaliber 51011) dat tikt met 21.600 bewegingen per uur (3 Hz). De transparante kastbodem biedt goed zicht op het mechaniek en de 18 karaat gouden rotor waarop het logo van het Tribeca Film Festival en de tekst ‘Edition 2013 – Unique Piece’ is afgebeeld.

Het automatische horloge heeft een gangreserve van 7 dagen (168 uur). De leisteen gekleurde wijzerplaat is voorzien van Arabische cijfers, wijzers en uurindexen in 18 karaat rosé goud. De subdial op 3 uur fungeert als gangreserve-indicator, de subdial op 9 uur is de kleine seconde en het datumvenster is gepositioneerd op 6 uur. De bijzondere Portuguese wordt om de pols gedragen door een zwarte alligatorlederen band met platina vouwsluiting. Het horloge is waterbestendig tot 3 bar.

De unieke bordeauxrode subdials zijn een subtiele verwijzing naar de glamour van Hollywood en de iconische rode loper, terwijl de leisteen gekleurde wijzerplaat is geïnspireerd op Tribeca, waar veel gebouwen van beton en staal zijn gevestigd.

Portuguese Automatic Edition 'Tribeca Film Festival 2013'

De veiling van de unieke Portuguese Automatic Edition ‘Tribeca Film Festival 2013’ zal op 10 april 2013 worden uitgevoerd bij Antiquorum op Madison Avenue in New York, waarbij geïnteresseerde kopers real-time kunnen bieden via internet en via de telefoon. Geïnteresseerde kopers van over de hele wereld die mee willen bieden, kunnen zich vanaf heden tot en met 9 april 2013 registreren bij www.antiquorum.com.

Zie ook www.iwc.com.

Portuguese Automatic Edition 'Tribeca Film Festival 2013'

Pin It on Pinterest

Share This