Ulysse Nardin Diver Chronograph Artemis Racing

De uitgifte van Diver Chronograph Artemis Racing is een eerbetoon van de Zwitserse horlogemaker Ulysse Nardin aan het partnerschap met Artemis Racing, een zeilteam. De Ulysse Nardin Diver Chronograph Artemis Racing wordt gemaakt in een gelimiteerde oplage van 250 stuks.

Het is niet alleen een horloge dat gezien mag worden, maar het staat zowel in de lucht, op het land als op (maar ook onder) het water zijn mannetje. De horlogekast is grotendeels blauw uitgevoerd en dat geldt evenzo voor de bezel. Ook de bewerkte wijzerplaat is grotendeels blauw voorzien van gele accenten.

Zoals de naam Diver Chronograph al zegt betreft het een duikhorloge. Het horloge is dan ook uitgerust met een geschroefde kroon die er mede toe bijdraagt dat de drager tot 200 meter ‘veilig’ kan afdalen tot 200 meter onder water. Ga er maar aanstaan…

Ter onderstreping van de veiligheid zijn de uurmarkeringen uitgerust met Superluminova en is het horloge voorzien van een unidirectioneel draaiende bezel, waarmee wordt voorkomen dat de bezel onbedoeld in de verkeerde richting wordt gedraaid. De wijzers van de chronograaf zijn terug te vinden boven 6 uur en naast 9 uur. Op 3 is de kleine seconde gepositioneerd.

Ulysse Nardin Diver Chronograph Artemis Racing

Binnen de roestvrijstalen, met blauw rubber omklede horlogekast met een diameter van 45,8 mm klopt een automatisch kaliber UN-35 met een gangreserve van ca. 42 uur. De kastbodem is voorzien van de afbeelding van een catamaran.

Zie voor meer informatie www.ulysse-nardin.com.

 

Pin It on Pinterest

Share This