14 maart 2013 | Het horlogehuis Arnold & Son onthult een geheel nieuw horloge met een uniek design: Time Pyramid.

Arnold & Son Time Pyramid

De Time Pyramid (tijd piramide) is een exclusief skeleton horloge waarbij het mechanische uurwerk de vorm heeft van een piramide en schijnbaar ‘zweeft’ tussen het horlogeglas en de transparante kastbodem. Dit unieke horloge is een meesterlijke vertolking van technische bekwaamheid, precisie en ongeëvenaarde elegantie.

Arnold & Son skeleton clock 1830- 1845© Arnold & Son – Britisch skeleton clock 1830-1845

Een antieke skeleton klok die 200 jaar geleden werd gemaakt door John en Roger Arnold diende als inspiratie voor de creatie van de Time Pyramid, die geheel in het eigen Arnold & Son atelier in La Chaux-de-Fonds is bedacht, ontworpen en ontwikkeld. Om de rijke historie van het merk te belichten, heeft Arnold & Son een aantal horloge-innoviteiten gebundeld in de Time Pyramid: regulator, skeleton, verticale lineaire beweging, piramide-plaatsing van de uurwerk componenten en het creëren van ‘diepte’. De Time Pyramid maakt deel uit van de Instrument Collection van Arnold & Son.

Meest in het oog springend bij het bijzondere en vrijwel ‘doorzichtige’ horloge is het pyramide-achtige uurwerk, waarbij van boven naar beneden ondermeer de schroefbalans (op 12 uur opgehangen in de typische Arnold & Son X-vorm), het echappement maar ook de twee veertonnen zichtbaar zijn. Door deze twee veertonnen beschikt het handopgewonden uurwerk over een gangreserve van 80 uur. De kroon is gepositioneerd op 6 uur en voorzien van het Arnold & Son logo.

Arnold & Son Time Pyramid

De Time Pyramid heeft een 18 karaat rood gouden horlogekast met een diameter van 44,6 mm. De horlogekast omsluit een handopgewonden manufactuur uurwerk dat tikt met 21.600 bewegingen per uur (3 Hz) en beschikt over een gangreserve van 80 uur. Het uurwerk is hoogstand afgewerkt met afkanten, geblauwde schroeven en Côtes de Genève-decoratie. Op de ‘wijzerplaat’ zijn naast de uren, minuten en seconden ook de gangreserve (in tweevoud middels twee separate gangreserve-indicatoren tussen 2 en 3 uur en tussen 9 en 10 uur) afleesbaar. Het horloge wordt om de pols gedragen door bruine of zwarte alligatorlederen band en is waterbestendig tot 30 meter onder water.

Zie ook www.arnoldandson.com.

Pin It on Pinterest

Share This