21 september 2012 | Linde Werdelin introduceert de SpidoSpeed Black Diamond in een gelimiteerde oplage van 50 stuks.

De SpidoSpeed Black Diamond heeft een horlogekast die bestaat uit 32 delen die een DLC-behandeling hebben ondergaan. DLC staat voor “Diamond Like Carbon” en behelst een zwarte diamantachtige koolstof coating. De DLC-coating heeft als voordeel dat het het staal harder maakt en de krasbestendigheid verhoogt. De horlogekast meet 44 x 46 mm en heeft een hoogte van 15 mm.

Zoals de naam al doet vermoeden is het horloge rondom de parelmoeren wijzerplaat voorzien van 48 zwarte diamanten en verder is er nog een zwarte diamant geplaatst op de wijzerplaat zelf. In totaal bevat het horloge 1,57 karaat aan diamanten. Het kloppend hart bestaat uit een automatisch mechanisch chronograafuurwerk kaliber 2251. Het uurwerk tikt met 28.800 bewegingen per uur (4 Hz) en heeft een gangreserve van 48 uur. De transparante kastbodem biedt zicht op het mechaniek. Het horloge is waterbestendig tot 100 meter onder water.

Binnen de horlogecollectie van Linde Werdelin is de SpidoSpeed Black Diamond het eerste en enige model dat is voorzien van een wijzerplaat die is gemaakt van natuurlijk materiaal, om preciezer te zijn uit de binnenkant van oesterschelpen. Elk horloge uit de gelimiteerde oplage van 50 stuks heeft een iets afwijkende kleur blauw, zodat elk horloge afwijkt van de andere 49 modellen.

De wijzerplaat bestaat uit twee lagen om een gevoel van diepte te creëren. De onderste laag is van parelmoer met daarop het logo van Linde Werdelin en de bovenste laag is voorzien van de uurindexen en de subdials van de chronograaf en de kleine seconde. Voor de leesbaarheid zijn de uur- en minutenwijzer uitgevoerd in geblauwd staal. Op 4.30 uur van de subdial van de urenteller van de chronograaf is een kleine zwarte diamant geplaatst. Dit markeert de tijd die nodig is om het horloge via de bewegingen van de pols volledig op te laden.

Zie voor meer informatie ook www.lindewerdelin.com.

Pin It on Pinterest

Share This