27-5-2012 | Op dinsdagavond 5 juni 2012 zullen Susan en David Rockefeller jr. in samenwerking met het Zwitserse horlogemerk Girard-Perregaux de World Oceans Day vieren in het Museum voor de moderne Kunst in New York City. Susan en David Rockefeller organiseren dit evenement om het publiek bewust te maken van de zorgelijke situatie van de oceanen en de noodzaak om de oceanen en de daarin levende dieren te beschermen.

Tijdens het evenement zal ook de meest recente documentaire van Susan Rockefeller worden vertoond, Mission of Mermaids. Deze 15 minuten durende documentaire is een echte liefdebetuiging aan de oceaan, waarin de verzuring, overbevissing en vervuiling wordt bezien door de ogen van de mythische zeemeermin. De film zendt een boodschap van hoop uit en provoceert de kijker om hun houding en gedrag in relatie tot de wereldwijde wateren kritisch te bezien. Het thema van het evenement is dan ook “Protect what is precious” (Bescherm wat kostbaar is).

De samenwerking tussen de organisatoren van World Oceans Day en een gerenommeerd horlogemerk als Girard-Perregaux, “leverancier” van de tijd bij uitstek, is niet onlogisch. “Tijd is echt de enige beperkte en kostbare hulpbron die we hebben in deze wereld,” beschrijft Susan Rockefeller. “De boodschap die Girard-Perregaux, David en ik delen is dat door onze oceanen tijd te geven om te rusten en te herstellen, ze nog steeds een overvloed aan ingrediënten voor het menselijk leven te bieden hebben.”

Michele Sofisti, CEO van de Sowind Groep, is er trots op om samen met Susan en David World Oceans Day te vieren. “De klok tikt door. We moeten nu snel handelen om onze oceanen te beschermen. We lijken uit het oog te hebben verloren dat we maar een beperkte hoeveelheid middelen hebben die beschikbaar zijn voor menselijke consumptie. Het is tijd om ons nog meer bewust te zijn van dit belangrijke thema. ”

Ter ere van de inspanningen van Susan en David Rockefeller en het evenement World Oceans Day, zal Girard-Perregaux deze avond de Sea Hawk Pro 1000 “Big Blue” limited edition lanceren. De horlogekast met een diameter van 44 mm is gemaakt van roestvrij staal. Het kloppend hart wordt gevormd door manufactuur kaliber GP033RO die trilt met een frequentie van 28.800 bewegingen per uur (4 Hz). Het automatische uurwerk heeft een gangreserve van tenminste 46 uur.

Op de blauwe wijzerplaat is tussen 1 en 2 uur de datum gepositioneerd, boven zes uur een subdial voor de gangreserve indicator met op de achtergrond de wereldkaart en schuin links daarboven een kleinere subdial voor de kleine sekonde. De Sea Hawk Pro 1000 is een echt duikershorloge. Het horloge is waterdicht tot 1.000 meter, rondom het glas is een uni-directioneel draaibare bezel geplaatst en is naast een geschroefde kroon ook voorzien van een heliumventiel. De geschroefde kastbodem is voorzien van een gravure en de tekst “Protect what is precious”. Het horloge wordt om de pols gedragen door een blauw rubberen band voorzien van een vouwsluiting

Zie voor meer informatie www.girard-perregaux.com.

 

Pin It on Pinterest

Share This