4-5-2012 | De roos, bloem der bloemen, de koningin van de bloemen en het symbool van liefde en genegenheid inspireert al jarenlang diverse ontwerpers en horlogehuizen tot het maken van sieraden en horloges. Ook dit jaar is de roos weer gebruikt voor juwelen en horloges.

Was het recentelijk nog Jaeger-LeCoultre die uitpakte met La Montre Extraordinaire La Rose, nu laat Piaget zich niet onbetuigd met een een volledige Piaget Rose collectie, een juwelencollectie bestaande uit oorbellen, halskettingen, armbanden, ringen en horloges als ode aan de Yves Piaget roos.

De manufactuur Piaget heeft een bijzondere band met rozen. “De roos is de meest universele bloem. Het doet mij denken aan mijn kindertijd en mijn eerste liefde voor de wilde rozen met de naam ‘Sweet Briars’, die groeiden op 1.100 meter hoogte. Toen ik vertrok uit La Côte-aux-Fees om mij te vestigen in Neuchâtel werd ik gegrepen door het fenomeen rozenkweken. Ik ben altijd verliefd geweest op rozen, gefascineerd door het werk van de rozenkwekers, wiens verbeelding wordt geëvenaard door hun absolute discipline. Ze zoeken alleen schoonheid en prestaties”, aldus Yves Piaget. “In 1982, toen de roos Peony werd gedoopt tot Yves Piaget roos was dat een zeer emotioneel moment voor mij.”

In 1982, tijdens het prestigieuze Concours International de Roses Nouvelle de Genève (Internationale Competitie van nieuwe rozen te Genève) werd de winnende roos gedoopt tot “Yves Piaget” roos. Na twee jaar gekweekt te zijn in de rozentuin in Genève Parc des Eaux Vives, won de Yves Piaget roos in dat jaar de drie belangrijkste prijzen: Diplôme de Medaille d’Or, Prix de la Ville de Genève en Coupe du Parfum-Rose d’or.

Elk seizoen wordt de Piaget roos opnieuw gebruikt in nieuwe modellen horloges en sieraden. In de sieradenwerkplaats van Piaget hebben de ambachtslieden een techniek ontwikkeld om de gouden of diamanten roos het volume en de glans te geven van een echte roos. Elk element wordt individueel en geassembleerd. Zo worden de bloemblaadjes uit een gouden plaat gesneden.

Om het oplichten van diamant te optimaliseren, wordt de achterkant van elk gouden bloemblaadje op de plek waar de diamant wordt gezet doorboort met behulp van de zogenaamde “honingraat” techniek, waarin vervolgens gepolijst goud wordt verwerkt waarin de diamant wordt gezet. Deze methode zorgt voor een extra glans aan de diamant. The finishing touch bestaat uit het maken van een gravure op de bloemblaadjes en het accenturen van bladvorm.

Maar naast de functie als sieraad dienen de horloges ook de tijd weer te geven. De Piaget Altiplano Watch, uitgegeven in een zeer gelimiteerde oplage van 8 stuks voor de Piaget Altiplano Watch met een email cloisonné wijzerplaat en slechts één editie van de Piaget Altiplano Watch met een geminiaturiseerde wijzerplaat, zijn voorzien van het Piaget manufactuur handopwind kaliber 430P. De overige horlogemodellen, bestaande uit 6 verschillende modellen van de Piaget Rose Limelight Garden Party Watch en een model uit de Limelight Dancing Light collectie, zijn voorzien van het Piaget 56P quartz uurwerk. De horloges zijn allen van 18K witgoud en voorzien van diamanten.

De juwelencollectie wordt precies op tijd gelanceerd in de lenteperiode. Het geheel wordt stralend aan de vrouw gebracht door het Israëlische model Bar Refaeli, ook wel bekend van haar relatie met acteur Leonardo DiCaprio, die dit jaar is gekozen als het “gezicht” van de Piaget Rose collectie.

De meeste dames zouden zo’n juweeltje voor moederdag waarschijnlijk wel kunnen waarderen…

Zie voor meer informatie www.piaget.com.

]

Pin It on Pinterest

Share This