28-8-2012 | Het exclusieve Zwitserse horlogehuis Roger Dubuis presenteert een gloednieuwe collectie herenhorloges binnen het hoogste echelon: de Pulsion collectie. De Pulsion collectie bestaat uit twee modellen: de Pulsion Skeleton Flying Tourbillon en de Pulsion Chronograph.

De Pulsion Skeleton Flying Tourbillon kan naar keuze worden geleverd in titanium of rosé goud. De horlogekast heeft een diameter van 44 mm en een hoogte van 5,7 mm. Het horlogeglas is bijzonder: niet alleen omdat het saffierglas helemaal doorloopt tot aan de rand van de kast en daardoor ook als lunette fungeert waar achter Arabische cijfers zichtbaar zijn, maar ook omdat het glas is geschroefd.

Het geheel in eigen huis ontwikkelde hand-opwind uurwerk met kaliber RD505SQ is opengewerkt en voorzien van een flying tourbillon. Het uurwerk heeft een gangreserve van ca. 60 uur. Het geheel wordt om de pols gedragen door een zwart rubberen band die is uitgerust met een vouwsluiting. De Pulsion Skeleton Flying Tourbillon in rosé goud is beperkt leverbaar in een gelimiteerde oplage van 188 stuks, de oplage van de titanium variant is ongelimiteerd.

De Pulsion Chronograph heeft dezelfde diameter als zijn Skeleton Flying Tourbillon broertje en is eveneens beschikbaar in titanium en rosé goud (in deze variant in alle gevallen overigens ongelimiteerd verkrijgbaar). De Pulsion Chronograph is voorzien van een gedeeltelijk opengewerkte wijzerplaat en het kloppend hart bestaat uit een geheel in eigen huis ontwikkelde automatisch uurwerk met kaliber RD680. Het uurwerk heeft een gangreserve van ca. 52 uur. Ook dit horloge is voorzien van een zwart rubberen band met vouwsluiting.

Alle Pulsion uurwerken dragen het prestigieuze Poinçon de Genève, een uniek kwaliteitszegel in de Zwitserse Haute Horlogerie.

Zie voor meer informatie www.rogerdubuis.com.

 

Pin It on Pinterest

Share This