18 december 2012 | De Zwitserse manufactuur Roger Dubuis staat -ondanks zijn korte bestaan- bekend om zijn intense creaties. Het merk richt zich sinds haar oprichting in 1995 volledig op innovatie. Voor 2013 komt Roger Dubuis met twee nieuwe horloges binnen de Excalibur collectie.

Deze magische naam zal velen doen herinneren aan de welbekende legende over Excalibur, het zwaard van Koning Arthur. Volgens de legende had Koning Uther Pendragon, de vader van de latere Koning Arthur, zijn laatste strijd op het slagveld verloren en stootte het zwaard Excalibur in een rots. Zijn laatste woorden waren “dat degene die het uit de steen zou trekken, koning van Brittannië zou worden, en heel Brittannië zou herenigen”. Arthur bewees uiteindelijk zijn recht op de troon door het zwaard uit de steen te trekken.

Excalibur 42
De Excalibur 42 doet zijn “afkomst” eer aan. Het horloge is een ridderlijk gevormde en stoere chronograaf met een diameter van 42 mm. De adellijk donkerblauwe wijzerplaat is voorzien van Romeinse cijfers waarop naast de uren, minuten en seconden ook op 3 uur de chronograaf en op 6 uur de datum afleesbaar is. Het kloppend hart bestaat uit het nieuwe RD681 automatische chronograafuurwerk voorzien van micro-rotor. Dit manufactuur uurwerk bestaat uit 280 componenten. Het horloge heeft met glans de zware testen van het COSC doorstaan en kwalificeert zich daarmee tot chronometer. Daarnaast draagt het horloge, zoals alle horloges van Roger Dubuis het Zegel van Genève. Het horloge wordt om de pols gedragen met een alligatorlederen band.

Excalibur 36
Het andere nieuwe horloge binnen de Excalibur reeks is de Excalibur 36. Dit damesmodel is uitgevoerd in rosé goud en is bezet met 672 diamanten (ca. 4,78 karaat). Dit “tijdzwaard” schittert dan ook met het licht van duizend vuren. Zoals de toevoeging “36” al doet vermoeden heeft dit horloge een 18 karaat rosé gouden horlogekast met een diameter van 36 mm.

De bezel is rondom bezet met 48 diamanten (ca. 0,99 karaat). De wijzerplaat is voorzien van rosé gouden Romeinse cijfers, waarop naast de uren en minuten op 6 uur de seconden zijn af te lezen. De 18 karaat rosé gouden band is voorzien van 624 diamanten (ca. 3,79 karaat). Het horloge is voorzien van een automatisch mechanisch uurwerk kaliber RD821. Dit manufactuur uurwerk is samengesteld uit 172 onderdelen en beschikt over een gangreserve van 48 uur. Ook dit horloge kwalificeert zich als chronometer en is eveneens voorzien van het voor Roger Dubuis kenmerkende zegel van Genève.

Zie ook www.rogerdubuis.com.

Pin It on Pinterest

Share This