4 september 2012 | Het Zwitserse horlogehuis Rado voegt 2 nieuwe horloges toe aan de HyperChrome collectie, die voor het eerst werd gepresenteerd tijdens Baselworld 2012. De twee nieuwe modellen zijn uitgevoerd in staal met rosé of geel goud. Voor een goed begrip: het gaat hier niet om een combinatie van staal met écht goud, maar van staal met rosé of geel goud gekleurd Ceramos™.

De nieuwe Rado HyperChrome modellen zijn niet alleen verkrijgbaar in twee verschillende kleuren Ceramos™, maar ook in 2 verschillende formaten en uitvoeringen: formaat S (quartz-horloge) en formaat L (automatisch mechanisch horloge).

De Rado HyperChrome Ceramos™ formaat S(mall) heeft een horlogekast met een diameter van 31,5 bij 30 mm en een hoogte van 8,6 mm. Het horloge is uitgerust met een ETA quartz-uurwerk (7¾ ETA 956.112). De wijzerplaat is zilverkleurig. Indien men heeft gekozen voor rosé goudkleurig Ceramos zijn de uurindexen, de wijzers, de bezel en de kleuring van de band ook rosé goud van kleur (indien men kiest voor geel goudkleurig Ceramos zijn voornoemde elementen uiteraard geel goudkleurig uitgevoerd).

De 12 uur-indexen als ook de uur- en minutenwijzers zijn voorzien van lichtgevend materiaal. Naast de index op 3 uur is een datumvenster zichtbaar. Het horloge is ook voorzien van een centrale sekondewijzer. Het geheel wordt om de pols gedragen door een roestvrijstalen band met vouwsluiting die in het midden is voorzien van rosé dan wel geel goudkleurig Ceramos. Het horloge is waterbestendig tot een diepte van 50 meter.

De Rado HyperChrome Ceramos™ formaat L heeft visueel hetzelfde uiterlijk als zijn kleinere broertje. Maar de L staat natuurlijk voor Large zodat de horlogekast nu een diameter heeft van 40,0 x 38,0 mm en een hoogte van 11,2 mm. De Large-uitvoering is daarnaast voorzien van een automatisch ETA uurwerk (7½ ETA 2824-2) met een gangreserve van ca. 38 uur.

De bodemdeksel is bij de Large uitgerust met een zichtvenster zodat het gedecoreerde uurwerk en de rotor die het horloge automatisch opwind zichtbaar is. Op de wijzerplaat is ook de aanduiding “Automatic” afgebeeld evenals een venster voor het beweegbare Rado-embleem. Ook de Rado HyperChrome Ceramos™ Large is waterbestendig tot een diepte van 50 meter.

Zie voor meer informatie ook www.rado.com.

Pin It on Pinterest

Share This