26-3-2012 | Met de Limelight Dancing Light Collection ontvouwt Piaget de tijd in de seizoensgebonden grillen van voorjaar, zomer, herfst en winter. Zo sieren bloemen, bijen, bladeren en sneeuwvlokken de wijzerplaten om de steeds veranderende gezichten van de natuur te illustreren.

De creatie van deze “timepieces of art” laat bij uitstek zien waartoe de horlogekunstenaars van Piaget in staat zijn. De voorstelling van de verschillende seizoenen die draaien om de wijzers door bewegingen van de pols door middel van een onzichtbaar roterend systeem en daarmee leven geeft aan de wijzerplaat van parelmoer, is een subtiele uiting van de wijze waarop Piaget techniek op creatieve wijze toepast.

Piaget Limelight Dancing Light Voorjaar

Piaget laat de lente ontwaken door vlinders die elegant fladderen boven een van bloemen voorziene wijzerplaat. De zomer gloeit in de stralen van de zon, uitgebeeld door een met diamanten bezaaide wijzerplaat, waarbij gouden bijen tegen een hemelsblauwe parelmoeren achtergrond zoemen rond klaprozen en tarwe. De herfst “explodeert” in een symphonie van herfstkleuren, te midden van wit, geel of rosé gouden bladeren, waarvan sommige ingezet met diamanten. En als afsluiting van een kleurrijk jaar wordt de winter afgebeeld door met diamanten bezette gouden sneeuwvlokken. Door middel van gebruik van Superluminova op de wijzerplaat wordt de magie van de donkere winter versterkt.

De quartz-horloges van de Limelight Dancing Light collectie hebben een kast van 39 mm en worden geleverd met een wit satijnen horlogeband

Pin It on Pinterest

Share This