Williams F1 | Alles over Horloges

© Williams F1 | Felipe Massa en Lars Stroll – GP Austria

Er zijn weinig meer markante figuren in de motorsport, of in de sport in het algemeen, dan Sir Frank Williams. De legendarische oprichter van Williams F1 is een ‘kracht van de natuur’, een visionair die een kampioenschap winnend team heeft geformeerd. Williams Racing is één van de meest succesvolle Formule 1-teams in de geschiedenis (zie kader). De samenwerking tussen Oris en Williams F1 startte in 2003, en Oris is nu de langste dienende partner van het team.

Williams 40th Anniversary Oris Limited Edition | Alles over Horloges

Dit jaar viert Williams F1 de 40ste verjaardag van zijn eerste Grand Prix bij de Spaanse Grand Prix van 1977. Om dit historische moment en de uitzonderlijke prestaties van Sir Frank Williams te markeren brengt Oris een limited edition versie van zijn iconische ChronOris uit, ook een product dat zijn oorsprong vond in de jaren ’70: de Williams 40th Anniversary Oris Limited Edition.

De Williams 40th Anniversary Oris Limited Edition heeft een roestvrij stalen horlogekast met een diameter van 40 mm en is gebaseerd op de oorspronkelijke ChronOris uit de jaren ’70. Op de zwarte wijzerplaat is op 12 uur de subdial voor de 30 minuten en op 6 uur de subdial voor de 12 uren van de chronograaffunctie zichtbaar en op 3 uur een datumvenster. Het kloppend hart bestaat uit een automatische Oris kaliber 673, gebaseerd op ETA 7750 en beschikt over een gangreserve van ca. 48 uur.

Williams 40th Anniversary Oris Limited Edition | Alles over Horloges

Williams 40th Anniversary Oris Limited Edition | Alles over Horloges

Williams 40th Anniversary Oris Limited Edition | Alles over Horloges

Het horloge wordt om de pols gedragen door een metalen band met vouwsluiting of een lederen dan wel rubberen band met gespsluiting. Het horloge is waterbestendig tot 100 meter onder water.

Williams 40th Anniversary Oris Limited Edition | Alles over Horloges

Het ontwerp verwijst op diverse aspecten naar Williams F1. Zo is de centrale wijzer van de chronograaf uitgevoerd in Williams F1 blauw en is op de kastbodem het logo van Williams F1 afgebeeld.

Het nieuwe horloge is dan ook een passend eerbetoon aan zowel Williams Racing als zijn oprichter als ook aan de ChronOris. De ChronOris werd in 1970 gelanceerd en was de eerste chronograaf van Oris. De nieuwe ChronOris is hernieuwd en opgewaardeerd om aan de eisen van de hedendaagse horlogeliefhebbers te voldoen.

Williams 40th Anniversary Oris Limited Edition | Alles over Horloges

Specificaties Williams 40th Anniversary Oris Limited Edition

UurwerkAutomatisch
ReferentieRef. No. 01 673 7739 4084 LS
KaliberKaliber 673 (gebaseerd op ETA 7750)
Gangreserveca. 48 uur
MateriaalRoestvrij staal
Diameter40 mm
WijzerplaatZwart; wijzers van uren en minuten en de indexen zijn voorzien van Superluminova
HorlogeglasSaffierglas
KastdekselNiet transparant, roestvrij staal voorzien van logo Williams
HorlogebandStaal, bruin leder of zwart rubber
HorlogebandsluitingVouwsluiting (stalen band) of gespsluiting (lederen of rubberen band)
Waterresistant100 meter (10 BAR)
FunctiesUren, minuten, datum, chronograaf, tachymeter
Limited edition1.000 stuks

Het nieuwe horloge wordt geleverd in een speciaal lederen tas en bevat een grijze NATO strap, gereedschap voor het verwisselen van de riem en een antistatische horlogedoekje. De oplage is gelimiteerd tot 1.000 stuks.

Williams F1 is een Brits Formule 1-team, en één van de succesvolste Formule 1-teams ooit. Williams F1 won 7 wereldtitels voor coureurs en 9 titels voor constructeurs. Alleen het team Ferrari behaalde meer titels bij de constructeurs.

Williams F1 werd in 1977 opgericht door Frank Williams en zijn engineer Patrick Head. Frank (Francis Owen Garbett) Williams werd geboren op 16 april 1942 en is in 1999 tot ridder geslagen door Queen Elizabeth II.

Sir Frank Williams | Alles over Horloges
© Williams F1 | Sir Frank Williams


Zie voor meer informatie Oris.

Pin It on Pinterest

Share This