13 oktober 2012 | Het Italiaanse horlogehuis Panerai presenteert twee nieuwe modellen: de Radiomir Composite 3 Days en de Radiomir Composite Black Seal 3 Days Automatic.

Binnen de Haute Horlogerie is men continue bezig met het ontwikkelen en toepassen van innovatieve materialen en technieken om horloges verder te verbeteren of zich te onderscheiden van de concullega’s in de markt. Ook Panerai laat zich in deze competitiestrijd niet onbetuigd. Zo introduceerde Panerai in 2010 Panerai Composite, een synthetisch keramiek dat niet alleen zeer hard is maar ook heel licht. Panerai Composite heeft dan ook een hoge weerstand tegen krassen en hoge temperaturen, maar is ook zeer comfortabel om te dragen. Daarnaast heeft het keramiek een matte uitstraling wat het horloge een zekere sportieve eleganie geeft.

Dit innovatieve synthetische keramiek is gebruikt voor de Radiomir Composite 3 Days en de Radiomir Composite Black Seal 3 Days Automatic. Beide modellen zijn voorzien van een volledig in eigen huis ontworpen en geproduceerd manufactuuruurwerk.

Radiomir Composite 3 Days
De Radiomir Composite 3 Days (ref. PAM00504) heeft een horlogekast van bruin Panerai Composite met een diameter van 47 mm. De wijzerplaat heeft dezelfde bruine kleur en is voorzien van Arabische cijfers en uurindexen met lichtgevend materiaal om ook onder slechte lichtomstandigheden goed afleesbaar te zijn. Op 9 is een kleine seconde zichtbaar.

De transparante bodemkast voorzien van saffierglas maakt het mogelijk om het hand-opwind uurwerk P.3000 te bewonderen. Dit uurwerk, dat uit 160 onderdelen bestaat, tikt met een frequentie van 3 Hz (21.600 tikken per uur) en heeft een gangreserve van 3 dagen. Het horloge is waterbestendig tot 100 meter onder water. Het horloge wordt om de pols gedragen door een leren band voorzien van gesp-sluiting.

Radiomir Composite Black Seal 3 Days Automatic
De Radiomir Composite Black Seal 3 Days Automatic (ref. PAM00505) is net als zijn broer uitgerust met een horlogekast van bruin Panerai Composite, maar nu met een diameter van 45 mm. Daarnaast is dit horloge uitgerust met een automatisch manufactuuruurwerk dat tikt met een frequentie van 4 hz (28.800 tikken per uur). Dit uurwerk bestaat uit 197 onderdelen en heeft eveneens een gangreserve van 3 dagen.

Naast uren, minuten en kleine seconde geeft dit horloge ook de datum weer op drie uur. Ook de Black Seal is voorzien van een saffierglazen transparante kastbodem die zicht biedt op het manufactuuruurwerk P.9000 voorzien van een bi-directioneel draaiende rotor. Het horloge wordt om de pols gedragen met een lederen band voorzien van gesp-sluiting.

De toevoeging Black Seal die ook op de wijzerplaat prijkt, is een verwijzing naar de geschiedenis van Officine Panerai. Black Seal was een van de namen waarmee langzame torpedo’s werden aangeduid, mini onderzeeërs die de commando’s van de Italiaanse marine gebruikten tijdens de Tweede Wereldoorlog, met Panerai horloges en instrumenten om hun polsen.

Beide modellen zijn vanaf december 2012 verkrijgbaar en de adviesverkoopprijs bedraagt € 7.700,- voor de PAM00504 en € 7.300,- voor de PAM00505. Zie voor meer informatie ook www.panerai.com

 

Pin It on Pinterest

Share This