Vacheron Constantin Patrimony Perpetual Calendar

Het Zwitserse horlogehuis Vacheron Constantin introduceerde tijdens de SIHH 2017 de nieuwe Patrimony Perpetual Calendar.

 

Vacheron Constantin Patrimony Perpetual Calendar

 

De perpetual calender, ofwel ‘eeuwigdurende kalender’ is een bijzonder fraaie complicatie dat niet alleen de uren en minuten, maar ook de dag, datum, de maand en de maanfase weergeeft.

Het meest gecompliceerde maar tevens ook meest imponerende aspect van een perpetual calendar is dat het uurwerk zo is geconstrueerd dat schrikkeljaren worden herkend. Dit houdt in dat het horloge in niet-schrikkeljaren rond middernacht op 28 februari ‘automatisch’ doorspringt naar 1 maart en bij een schrikkeljaar naar 29 februari. En dit geldt bij deze Patrimony slechts tot maar liefst het jaar 2100…

Mocht u hierdoor nog niet echt geïmponeerd raken, doe ik nog een poging: bedenk daarbij dat dit gecompliceerd mechaniek is gevestigd in een manufactuur caliber van slechts 4.05 mm dik.

 

Vacheron Constantin Patrimony Perpetual Calendar

 

Het ultradunne uurwerk is gehuisd in een 18 karaat rosé gouden horlogekast en voorzien van een leigrijze wijzerplaat met 18 karaat rosé gouden uur- en minuutindexen. Ook de wijzers voor het aanwijzen van de uren, minuten en de subdials zijn van 18 karaat rosé goud.

 

Vacheron Constantin Patrimony Perpetual Calendar

 

De transparante kastboden biedt goed zicht op het automatisch opwindende uurwerk dat tikt met 19.800 bewegingen per uur (2,5 Hz) en beschikt over een gangreserve van ca. 40 uur.

De rotor is uitgesneden in de vorm van het logo van Vacheron Constantin, een Maltezer kruis. Het horloge wordt om de pols gedragen door zwarte alligator lederen band welke is uitgerust met een 18 karaat rosé gouden vouwsluiting.

Zie voor meer informatie www.vacheron-constantin.com.

Pin It on Pinterest

Share This