Tijdens de SIHH presenteerde Panerai een revolutionair horloge: de LAB-ID. Revolutionair is een understatement, want in dit horloge komen het verleden en de toekomst samen.

Het tijdloze Panerai Luminor 1950 design is uitgevoerd in een carbon horlogekast, heeft een compleet nieuwe diepzwarte wijzerplaat en het kloppend hart bestaat uit een uurwerk dat géén smering behoeft. Daarop krijgt u een garantie van maar liefst 50 jaar. Je zou bijna medelijden krijgen met horlogemakers…

Panerai LAB-ID

Anyway, dit horloge is ook met recht een proeve van bekwaamheid voor de innovatieve visie van de meester horlogemakers van Panerai. Met zijn diameter van 49 mm is de LAB-ID een horloge van formaat. De Carbon-uitvoering met de blauwe wijzers en indexen op de diepzwarte wijzerplaat maken het geheel erg fraai. Het lichtgevend effect van de van Superluminova voorziene uurwijzers, de wijzer van de kleine seconde en indexen is subliem.

Het handopwind uurwerk beschikt over een gangreserve van 72 uur. Grappig detail is dat de gangreserve indicator via de transparante kastbodem zichtbaar is op de achterzijde van het uurwerk. Zoals het een Panerai betaamt blijft hij waterdicht tot 100 meter onder water.

De Panerai LAB-ID wordt – met een knipoog naar de revolutionaire garantieduur? – uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 50 stuks.

Zie voor meer informatie: www.panerai.com.

 

Panerai LAB-ID

Pin It on Pinterest

Share This