30-8-2012 | Het oudste Zwitserse horlogehuis Vacheron Constantin breidt de Overseas-collectie uit met twee nieuwe horlogemodellen: de Overseas Perpetual Calendar Chronograph en de Overseas Chronograph.

Overseas Chronograph Perpetual Calendar

De nieuwe Overseas Perpetual Calendar Chronograph is onmiskenbaar het nieuwe vlaggenschip van de Overseas collectie. Zoals de naam al aangeeft is het horloge uitgerust met twee felbegeerde complicaties, een chronograaf en een eeuwigdurende kalender en is het uitgevoerd in 18-karaats rosé goud.

Verder heeft het horloge uiteraard de kenmerkende lijnen van de Overseas-collectie zoals bijvoorbeeld de bezel die is geïnspireerd op het Maltezer kruis, het embleem van Vacheron Constantin. Het kloppend hart van het horloge bestaat uit een automatisch uurwerk met kaliber 1136QP dat tikt met een frequentie van 21.600 bewegingen per uur (3 Hz).

De gangreserve bedraagt ca. 40 uur. De rosé gouden kast heeft een diameter van 42 mm. De kastbodem is voorzien van een afbeelding van de beroemde Italiaanse Amerigo Vespucci driemaster. Op de grijskleurige wijzerplaat zijn niet alleen de uren, minuten, (kleine) sekonde, dag, maand en datum afleesbaar maar ook de chronograaffunctie en de maanfase.

De uur- en minutenwijzers en de uurindexen zijn voorzien van lichtgevend materiaal om ook in het donker de tijd af te kunnen lezen. Het horloge wordt om de pols gedragen door een donkerbruin krokodillederen band voorzien van een 18-karaats rosé gouden vouwsluiting. Het horloge is tot 150 meter onder water waterbestendig.

Overseas Chronograph

Het andere nieuwe model binnen de Overseas-collectie is de Overseas Chronograph. Dit model is voorzien van een stalen horlogekast en een diep blauwe wijzerplaat. De Overseas Chronograph is uitgerust met een automatisch uurwerk met kaliber 1137 dat tikt met een frequentie van 21.600 bewegingen per uur en een gangreserve van ca. 40 uur.

Evenals het hierboven beschreven model heeft de horlogekast van de Overseas Chronograph een diameter van 42 mm en is de bodemkast eveneens voorzien van een afbeelding van de beroemde Italiaanse Amerigo Vespucci driemaster. Op de diepblauwe wijzerplaat zijn de uren, minuten, (kleine) sekonde en de chronograaffunctie afleesbaar.

Daarnaast is de wijzerplaat voorzien van een grote datum op 12 uur. Om de tijd ook in het donder af te kunnen lezen zijn de uurindexen en de uur- en minuutwijzers voorzien van lichtgevend materiaal. Het horloge is voorzien van een stalen armband. Ook dit model is tot 150 meter diepte waterbestendig.

Zie voor meer informatie ook www.vacheron-constantin.com.

Pin It on Pinterest

Share This