14 december 2012 | In het jaar van de nieuwe Pilot’s Watch collectie presenteert het Zwitserse IWC Schaffhausen een bijzonder horloge als eerbetoon aan de legendarische piloot, schrijver en pionier Antoine de Saint-Exupéry. De special edition van de Pilot’s Watch Chronograph heeft een stalen kast van 43 mm en verenigt ingetogen elegantie met ultramoderne techniek.

Op slechts 12-jarige leeftijd maakte Antoine de Saint-Exupéry (1900-1944) zijn eerste onvergetelijke vlucht. Het was een ervaring die voor de rest van zijn leven een blijvend stempel zou drukken op de later wereldberoemd geworden schrijver en piloot. IWC Schaffhausen vervaardigt al meer dan 75 jaar pilotenhorloges. Het Zwitserse horlogehuis staat dit jaar met een nieuwe special edition stil bij de viering van de memorabele eerste vlucht van Antoine de Saint-Exupéry.

De chronograaf met de karakteristieke bruinkleurige wijzerplaat en kalfsleren band met crèmekleurig stiksel wordt door connaisseurs direct geïdentificeerd als een typische “Saint Ex”. Het exclusief door IWC ontwikkelde en vervaardigde kaliber 89361, met een gangreserve van 68 uur, is een technisch meesterwerk. Het saffierglas is aan beide kanten voorzien van een antireflecterende coating en is beschermd tegen het wegvallen van luchtdruk in een cockpit. Daarnaast is het horloge waterdicht tot 60 meter.

IWC Antoine de Saint Exupéry

De kastbodem is voorzien van een gravure van het laatste vliegtuig dat “Saint-Ex” ooit vloog. Op 31 juli 1944 vertrok Antoine de Saint-Exupéry in een Lockheed P-38 Lightning voor een verkenningsmissie boven bezet Frankrijk en keerde nooit meer terug. In 2003 werd het wrak van zijn P-38 Lightning geborgen uit de Middellandse Zee in de buurt van Marseille. Antoine de Saint-Exupéry was op dat moment inmiddels als schrijver al een legende.

© www.airpowerworld.info – Lockheed P-38 Lightning

De Lockheed P-38 Lightning was een van de beste Amerikaanse jachtvliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog. De adviesprijs van de IWC Pilot’s Watch Chronograph Edition Antoine de Saint-Exupéry in staal bedraagt € 13.300,-. Het model is ook als limited edition beschikbaar met een kast van 18 karaat roségoud (adviesprijs € 30.100,-).

Zie voor meer informatie ook www.iwc.com.

Pin It on Pinterest

Share This