Chopard L.U.C Lunar One Limited Edition | Alles over Horloges

Het Zwitserse horlogehuis Chopard brengt de L.U.C Lunar One uit, het vlaggenschip binnen de L.U.C collectie.

En zoals het een vlaggenschip betaamt is de L.U.C Lunar One niet ‘zomaar’ een model binnen de collectie, maar is dit topmodel uitgerust met één van de mooiste complicaties binnen de Haute Horlogerie, en wel een eeuwigdurende kalender.

Chopard L.U.C Lunar One Limited Edition

Ook de horlogekast met een diameter van 43 mm is – niet alledaags – uitgevoerd in platina. Op de diepblauwe wijzerplaat met Romeinse cijfers zijn twee grotere vensters naast elkaar gepositioneerd voor de grote datum (onder 12 uur) als ook drie subdials voor de dag én dag/nacht-indicatie (op 9 uur), de maand én schrikkeljaar-indicatie (op 3 uur) en voor de kleine seconde én de maanfase (op 6 uur).

Chopard L.U.C Lunar One Limited Edition | Alles over Horloges

Het transparante kastdeksel geeft de drager goed zicht op fraai uitgevoerde automatische manufactuur kaliber 96.13-L met een rotor van 22 karaat geel goud. Dit uurwerk is voorzien van Côtes de Genève-decoratie en is afgewerkt conform de hoogstaande kwaliteitseisen van de Haute Horlogerie. De L.U.C. Lunar One limited edition draagt dan ook met recht het prestigieuze keurmerk Poinçon de Genève. En dat is niet alles, want dit uurwerk heeft ook met succes de testen van het C.O.S.C. doorstaan, zodat het kwalificeert als chronometer.

De eeuwigdurende kalender is zeer precies en laat zich door de afwijkende 28 dagen van de maand februari en het al dan niet toepasselijk zijn van een schrikkeljaar niet van de wijs brengen. De eerstkomende 122 jaar hoeft u de datum en stand van de maan niet aan te passen…

Chopard L.U.C Lunar One Limited Edition

Het horloge wordt om de pols gedragen met een blauw alligator lederen band met gespsluiting en beschikbaar in een maximale oplage van 100 stuks.

Specificaties Superfast 8 Hz Power Control Porsche 919

UurwerkAutomatisch uurwerk
Referentie168593-3002
KaliberManufactuur L.U.C 01.11-M
Aantal onderdelen254
Robijnen37
Frequentie8 Hz (57.600 A/H)
Gangreserveca. 60 uur
MateriaalTitanium
Diameter45mm
Kastdikte12,4 mm
WijzerplaatDiepblauw
HorlogeglasSaffierglas
KastbodemTransparant
HorlogebandBlauw lederen band

HorlogebandsluitingTitanium vouwsluiting
Waterresistant100 meter (10 BAR)
FunctiesUren, minuten, centrale seconde, datum en gangreserve-indicator
Limited editionOne unique piece

Zie voor meer informatie Chopard.

Pin It on Pinterest

Share This