24-6-2012 | Volgens goede traditie lanceert het Zwitserse horlogehuis Chopard dit jaar de Mille Miglia GMT Chrono 2012 Limited Edition. De prestigieuze Mille Miglia autorally blijft Chopard inspireren tot een collectie die inmiddels is uitgegroeid tot een heuse klassieker onder de horloges.

De Mille Miglia, door kenners ook wel “la più bella corsa del Mondo” (de mooiste race ter wereld) genoemd, beslaat een autorally over 1.000 mijl (1.600 km) die zich uitstrekt van Brescia naar Rome en weer terug. In de periode van 1927 tot en met 1957 was de Mille Miglia een snelheidsrace, tegenwoordig is het een rally voor liefhebbers van klassieke auto’s. Jaarlijks in de maand mei verzamelen een paar honderd liefhebbers zich in Italië om met klassieke auto’s deel te nemen aan de legendarische driedaagse Mille Miglia rally waarmee Chopard sinds 1988 is verbonden.

Ter ere van de Mille Miglia 2012 brengt Chopard de Mille Miglia GMT Chrono 2012 Limited Edition. De Mille Miglia GMT Chrono 2012 is een COSC gecertificeerde chronometer. Het automatische uurwerk met een tikgetal van 28.800 bewegingen per uur (4 Hz) is gehuisvest in een stalen of 18K rosé gouden horlogekast met een diameter van 42,4 mm en een hoogte van 14,87 mm. Het horloge heeft een gangreserve van 48 uur.

Allereerst uiteraard de uren en minuten. Daarnaast op 9 uur de kleine seconde en op 3 uur de datum. De witte (GMT) wijzer geeft de tijd aan in een andere tijdzone. De chronograaffuncties zijn afleesbaar op 12 uur (minuten) en op 6 uur (uren) terwijl de centrale rode wijzer de gemeten seconden weergeeft. Zowel de uur- en minuutwijzers als de uurindexen zijn voorzien van superluminova.

Daarnaast is de wijzerplaat nog voorzien van de rode “1000 Miglia”-pijl en een tachymeterschaal. Het horloge is tot 50 meter waterbestendig. Het geheel wordt om pols gedragen met een zwart rubberen band voorzien van het raceband-motief van de beroemde Dunlop Racing band uit de jaren 60.

De kastbodem is voorzien van de karakteristieke “1000 Miglia”-pijl en het nummer van de limited edition. Onder het saffierglas zijn op de zwarte wijzerplaat veel functies afleesbaar.

De Mille Miglia GMT Chrono 2012 is verkrijgbaar in 2.012 stalen versies en 250 stuks in rosé goud.

Zie voor meer informatie www.chopard.com.

Pin It on Pinterest

Share This