29 november 2012 | Het Duitse Mühle Glashütte bracht dit jaar een Marinus Chronograaf in een special edition. Dit horloge heeft zich gekwalificeerd voor de Fulda Challenge.

De Fulda Challenge vindt jaarlijks plaats in Yukon Territory in Canada. Deze arctische tienkamp vindt plaats in Canada in het gebied Yukon Territory. Over een route van 1.500 kilometer strijden atleten niet alleen tegen de extreme kou, maar ook tegen de uitdagingen die de diverse disciplines met zich meebrengen zoals hondensleeën, ski-joring of een halve marathon bij condities tot min 40° C. Mühle Glashütte trad dit jaar voor de eerste keer op als officiële tijdwaarnemer van de Fulda Challenge. Om deze nieuwe rol te markeren, introduceerde Mühle Glashütte de Marinus Chronograaf special edition in een gelimiteerde oplage van 250 stuks.

De Marinus Chronograaf is al met al een sterke vertoning met zijn massieve edelstalen horlogekast voorzien van DLC-coating en een diameter van 44 mm. Het saffierglas is 2,5 mm dik en is bestand tegen een druk van 30 ATM, zodat het horloge vrijwel ongevoelig is voor invloeden van buitenaf zoals grote temperatuurverschillen, zout water en wisselende verschillen in luchtdruk. Dat is geen overbodige luxe, want deze eigenschappen zijn ook nodig om de extreme omstandigheden van de Fulda Challenge te weerstaan.

Het kloppend hart bestaat uit een automatisch chronograafuurwerk MU 9408 dat een gangreserve heeft van 48 uur. Op de zwarte wijzerplaat worden de uren 5, 7 en 12 aangeduid door Arabische cijfers en de overige uren door indexen, die tezamen met de wijzers zijn voorzien van Superluminova voor een goede afleesbaarheid in het donker of onder water. Op 6 uur is de datum gepositioneerd en ter hoogte van 3 en 9 uur zijn de subdials van de chronograaffunctie afleesbaar. Rond de wijzerplaat is een rode unidirectionele bezel geplaatst met een lichtgevende driehoek ter markering van het nulpunt. Het geheel wordt om de pols gedragen door een rubberen band met een stalen veiligheidssluiting.

De Marinus Chronograaf is verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage van 250 stuks en de adviesprijs bedraagt € 3.500,-.

Zie voor meer informatie www.muehle-glashuette.de.

Pin It on Pinterest

Share This