23-3-2012 | De Marine Chronometer Manufacture van Ulysse Nardin combineert technische precisie met kunst. Zo is het horloge niet alleen uitgerust met het in 2011 geïntroduceerde manufactuur kaliber UN-118, maar is het tevens voorzien van een met de hand gemaakte geëmailleerde wijzerplaat. Deze wijzerplaten zijn geproduceerd door Donze Cadrans, een erkende specialist op het gebied van het emailleren van wijzerplaten en sinds 2011 lid van de Ulysse Nardin Groep.

Emailleren is een verfijnde en complexe decoratieve techniek, die sterk afhankelijk is van de persoonlijke beheersing van dit eeuwenoude ambacht door de kunstenaar. Voor de Marine Chronometer Manufacture Limited Edition is de sneeuwwitte wijzerplaat voorzien van zwarte Romeinse cijfers met (volgens Ulysse Nardin gedurfde) accenten van kersenrood.

Het kaliber UN-118 is volledig in eigen huis bedacht en vervaardigd. Dit manufactuuruurwerk illustreert de progressie van Ulysse Nardin in het gebruik van nieuwe materialen en technieken. Zo wordt de ankergang geproduceerd met behulp van DiamonSil, Ulysse Nardin’s revolutionaire verbinding van diamant en silicium.

Het COSC-gecertificeerde horloge is voorzien van een gangreserve indicator (gangreserve ca. 60 uur) op 12 uur, een oversized kleine seconde en een datumaanduiding op 6 uur. Verder beschikt het horloge over Ulysse Nardin’s “snelle instelling” om de datum snel voor- of achteruit te kunnen aanpassen.

De Marine Chronometer Manufacture wordt uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 350 stuks in 18-karaats rosé goud. Daarnaast zijn er ongelimiteerde modellen in two-tone titanium met gouden rand en gouden kroon en een volledig roestvrijstalen/titanium model

Pin It on Pinterest

Share This