Longines Legend Diver Watch | Alles over Horloges

Het Zwitserse horlogehuis Longines bestaat 185 jaar en kent een rijke geschiedenis. Het merk hecht eraan om historische modellen opnieuw uit te brengen. Tien jaar geleden herintroduceerde het merk de Legend Diver Watch, een duikhorloge ui 1960. Ter gelegenheid van deze heruitgave lanceert Longines nu de Legend Diver Watch met een Milanese gaasarmband.

Longines Legend Diver Watch | Alles over Horloges

De Longines Legend Diver Watch vertoond grote overeenkomsten met de lijnen van het originele horloge, inclusief het koepelkristal. De lijnen van het originele horloge worden herhaald, inclusief het koepelglas dat doet denken aan de technische beperkingen van die tijd. Maar qua uitvoering en qua techniek herinnert niets meer aan de jaren ’60.

Longines Legend Diver Watch | Alles over Horloges

De roestvrijstalen horlogekast met een diameter van 42 mm is uitgerust met saffierglas en een kristal en met een geschroefde kroon en geschroefde kastbodem om een waterbestendigheid tot 300 meter (30 Bar) onder water te waarborgen. Het kloppend hart bestaat uit een automatisch uurwerk.

Longines Legend Diver Watch | Alles over Horloges

Op de zwarte wijzerplaat zijn naast uren, minuten en centrale seconde ook de datum af te lezen. Daarnaast is het horloge uitgerust met een interne bidirectioneel draaiende bezel. De kastbodem is voorzien van een gravure van een duiker en het geheel wordt om de pols gedragen door een rubberen, lederen of stalen Milanese horlogeband.

Specificaties Longines Legend Diver Watch

UurwerkAutomatisch uurwerk
ReferentieL3.674.4.50.x
KaliberL633 (ETA 2842/2)
Robijnen25
Frequentie4 Hz (28.800 A/H)
Gangreserveca. 38 uur
MateriaalRoestvrij staal
Diameter42 mm
BezelInterne bezel
WijzerplaatZwart
HorlogeglasSaffierglas
KastdekselGeschroefd en voorzien van afbeelding
HorlogebandRubber, leder of Milanse gaasband
Waterresistant300 meter (30 BAR)
FunctiesUren, minuten, centrale seconde en datum

Zie ook Longines.

Pin It on Pinterest

Share This