14-7-2012 | Het Zwitserse horlogehuis Longines, dat dit jaar 180 jaar bestaat, introduceert een nieuw model binnen de Conquest horlogelijn. Het betreft de Conquest 24 hour, een model dat is voorzien van een tweede tijdzone.

De Conquest 24 uur is gehuisvest in een roestvrij stalen horlogekast met een diameter van 41 mm, waarbij de kroon wordt beschermd door twee verbredingen aan de rechterzijkant. In de horlogekast tikt een automatisch mechanisch uurwerk (kaliber L704.2 / ETA A07 171) met 28.800 bewegingen per uur (4 Hz). De automaat heeft een gangreserve van ca. 48 uur. Het saffierglas met anti-reflecterende coating beschermt de wijzerplaat die verkrijgbaar is in de kleuren blauw, zilver of zwart.

De wijzerplaat is voorzien van Arabische cijfers op 6 en 12 uur, de overige uuraanduidingen bestaan uit indexen behoudens de 3 uurs-positie waar een datumvenster is gepositioneerd. De uur- en minuutwijzer en de uurindexen zijn voorzien van Superluminova. Verder is het horloge nog voorzien van een centrale secondewijzer en een felrode wijzer voor de tweede tijdzone. Het geheel wordt om de pols gedragen met een roestvrij stalen band met vouwsluiting.

Zie voor meer informatie www.longines.com.

Pin It on Pinterest

Share This