19-4-2012 | De Galet Classic is het vlaggenschip van de Laurent Ferrier collectie. Het horloge is uitgerust met een tourbillon, een complicatie die zich in de warme belangstelling van veel horlogeliefhebbers mag koesteren.

Het klassiek gelijnde horloge heeft een strak wit-emaille of zwart-onyx wijzerplaat voorzien van 11 Romeinse cijfers, bij sommige modellen uitgevoerd in goud. Voor zover bij u de gedachte speelt dat een dagdeel toch echt 12 uren telt: op de plek van de ontbrekende Romeinse VI heeft Laurent Ferrier de kleine seconde gepositioneerd. Het geheel wordt aangestuurd door een manufactuur uurwerk met kaliber FBN 916.01. Dit uurwerk is uitgerust met een tourbillon die feitelijk nog steeds is gebaseerd op de vinding van Abraham-Louis Brequet in 1795.

Nieuw is dat Laurent Ferrier de tourbillon voor het eerst heeft voorzien van een dubbele spiraalveer. Volgens Laurent Ferrier is het voordeel van deze nieuwe constructie dat hiermee de balans gecentreerd om zijn as wordt gehouden wat de precisie van het uurwerk zeer ten goede komt. Om dat te illustreren heeft Laurent Ferrier de Galet Classis de strenge testcriteria van het Besançon Observatory te Frankrijk laten ondergaan. En met succes want het uurwerk heeft zich met vlag en wimpel gecertificeerd als chronometer: met een gemiddelde dagelijkse afwijking van 1,29 seconden is de Galet Classic de meest precieze chronometer die sinds 2006 door Besançon Observatory is getest.

Het geheel is gehuisvest in een horlogekast van wit, rood of geelgoud met een diameter van 41 mm en een hoogte van 12,5 mm. De kast is voorzien van een alligatorlederen band, naar keuze met gesp- of vouwsluiting. De kastbodem is voorzien van een saffierglazen venster wat goed zicht geeft op het handopwind uurwerk met een gangreserve van ca. 80 uur.

Zie voor meer informatie www.laurentferrier.ch.

Pin It on Pinterest

Share This