19-4-2012 | De connaisseurs onder u weten dat Jaeger-LeCoultre ook wel bekend staat als La Grande Maison, onder meer vanwege haar excellente expertise, innovatie en kwaliteit. Als eerbetoon aan La Grande Maison presenteert Jaeger-LeCoultre een nieuw horloge voor de dames: La Montre Extraordinaire La Rose. Extraordinaire is een understatement!

Na de lancering in 2007 op het Filmfestival van Venetië “bloeit” La Montre Extraordinaire La Rose dit jaar in een sprankelende, bijna lichtgevend polshorloge. Maar dat is ook niet verwonderlijk als je bedenkt dat dit dameshorloge is voorzien van 1.420 diamanten, totaal ruim 14 karaat. Het horloge is eigenlijk een kunstwerk op zich.

De fijne wit gouden roos met op de 19e eeuw geïnspireerde voluptueuze rondingen is volledig bedekt met diamanten. De erenaam “La Grande Maison” is uiteraard niet uit de lucht komen vallen en de kunstenaars van Jaeger-LeCoultre hanteren hiervoor dan ook de in eigen huis ontwikkelde techniek van diamantzetten: Snow-setting. Bij Snow-setting worden diamanten van zeer uiteenlopende formaten gebruikt om een uniek patroon op de kast van het horloge aan te brengen. Snow-setting wordt algemeen beschouwd als een van de meest complexe technieken van diamantzetten.

Aangezien het kunstwerk toch ook bedoeld is om de tijd aan te geven klopt in het hart een handopwind manufactuur uurwerk van Jaeger-LeCoultre, kaliber 846. Ook de wijzerplaat is volledig bedekt met diamanten, waarbij de 12 uurs-positie wordt gemarkeerd door 2 roze diamanten en de 3, 6 en 9 uurs-positie door 1 roze diamant.

Zie voor meer informatie www.jaeger-lecoultre.com.

Pin It on Pinterest

Share This