11-4-2012 | Het in La Choux-de-Fonds gevestigde Zwitserse horlogehuis JeanRichard introduceert twee nieuwe collecties horloges die geschikt zijn voor gebruik in en onder water: de Aquascope en de Highlands.

Aquascope collectie

De horloges uit de nieuwe Aquascope collectie zijn waterdicht tot 300 meter diep en beschikken dan ook over een dubbele geschroefde kroon (links op 9 uur en rechts op 3 uur) en een geschroefde, transparante kastbodem. Het horloge is uitgerust met automatisch manufactuur kaliber (JR 60) en is gehuisvest in een redelijk forse gepolijst stalen horlogekast van 44,5 x 40 mm en een hoogte van 11,85 mm.

De kast is voorzien van een bi-directioneel draaiende bezel, waarop de resterende duiktijd kan worden afgelezen. De wijzerplaat geeft de tijd aan met lichtgevende wijzers en lichtgevende Arabische cijfers. U kunt het horloge nog een “personal touch” geven door de keuze voor een kleur wijzerplaat (wit, zwart, zilver of nachtblauw) en de kleur rubber horlogeband (zwart, nachtblauw, rood, groen, oranje of wit). JeanRichard heeft ook oog voor de dames want de Aquascope is ook verkrijgbaar in een dames model met een parelmoeren wijzerplaat voorzien van diamanten en een wit, grijs of roze rubberen band.

Volgens JeanRichard is dit horloge is geschikt voor diepzeeduiken tot 300 meter, althans volgens de uitgebreide testen die JeanRichard in haar laboratoria heeft uitgevoerd zou dit horloge de druk van het water tot op 300 meter onder de wateroppervlakte moeten kunnen weerstaan. De schrijver dezes beschikt niet over duikervaring en voelt ook niet de behoefte deze claim te verifiëren, maar ik merk wel op dat laboratoriumtesten doorgaans worden uitgevoerd onder perfecte condities. Het is maar de vraag of deze condities in de praktijk ook gehaald worden. Zie ook Waterdichtheid.

Highlands collectie

De Highlands collectie is voorzien van hetzelfde automatische manufactuur kaliber JR 60 als in de Aquacoste collectie en eveneens gehuisvest in een horlogekast van 44,5 x 40 mm en 11,85 mm hoog, maar daarmee houdt de gelijkenis tussen beide modellen op.

De Highland modellen zijn voorzien van een geschroefde kroon en zijn waterdicht tot 100 meter. De bi-directioneel draaiende bezel is voorzien van uurmarkeringen en kan daarmee worden gebruikt voor het aangeven van een tweede tijdzone. Bij dit model heeft u de keuze uit een zwarte of antraciet-grijze wijzerplaat en een rubberen of effen stoffen horlogeband.

Limited edition

Daarnaast presenteert JeanRichard ook de Highlands Big Life Foundation limited edition, waarmee het merk haar betrokkenheid bij de Big Life Foundation, een organisatie die bedreigde diersoorten wil behoeden voor uitsterven, wil illustreren. De limited edition wordt uitgebracht in een oplage van 100 stuks. Het horloges is voorzien van automatisch manufactuur kaliber JR1000 en is uitgevoerd in een gezandstraald stalen en van zwarte PVD-coating voorziene horlogekast met een groene bi-directioneel draaiende bezel. Op de zwarte wijzerplaat prijken ivoor gekleurde, lichtgevende Arabische cijfers een een rood “Big-Life” logo.

Zie voor meer informatie www.jeanrichard.com.

Pin It on Pinterest

Share This