20-6-2012 | Voor het horlogenieuws blijven we even in Parijs, want gisteravond lanceerde JeanRichard de Highlands Big Life tijdens een cocktail bij “Espace Louis Pion” op 52 Avenue des Champs Elysees in Parijs.

Dit horloge, in een gelimiteerde oplage van 100 stuks, is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de Big Life Foundation. Daarnaast zal JeanRichard ook de nieuwe Highlands collectie presenteren die bestaat uit vier automatische modellen met een gezandstraalde roestvrijstalen kast.

Bij de lancering van de Highlands Big Life vertoont JeanRichard ook portretten van wilde dieren die zijn gefotografeerd door de Britse fotograaf Nick Brandt. Nick Brandt is tevens de oprichter van de Big Life Foundation, een in september 2010 opgerichte non-profit organisatie die tot doel heeft om de fauna en het ecosysteem van Afrika te behouden en te beschermen tegen de dramatische gevolgen van stroperij over het gehele continent.

JeanRichard is er trots op de Big Life Foundation met de lancering van de Highlands Big Life limited edition te kunnen ondersteunen. Het horloges is voorzien van een automatisch uurwerk kaliber JR1000 en is uitgevoerd in een gezandstraald stalen en van zwarte PVD-coating voorziene horlogekast met een groene bi-directioneel draaiende bezel. Op de zwarte wijzerplaat prijken ivoor gekleurde, lichtgevende Arabische cijfers een een rood “Big-Life” logo. De transparante kastbodem biedt zicht op het uurwerk.

Foto-expositie
Vanaf vandaag tot en met 20 juli a.s. zullen de portreten van Nick Brandt, die ook zijn afgebeeld in zijn in 2010 gepubliceerde boek “On This Earth, a Shadow Falls”, worden tentoongesteld in de boetiek van horlogemaker Antoine de Macedo, 28 rue Madame te Parijs. De portretten en de Highlands Collection (inclusief de limited edition) zijn te zien tijdens de openingsuren, van dinsdag tot zaterdag tussen 11.00 en 19.00 uur.

Zie verder ook www.jeanrichard.com.

Pin It on Pinterest

Share This