12 maart 2013 | Tijdens Baselworld 2013 lanceert Cuervo y Sobrinos de Historiador Flameante, een klassiek en ultra dun horloge.

Cuervo y Sobrinos de Historiador Flameante

Het Cubaans-Zwitserse horlogehuis Cuervo y Sobrinos kent een lange geschiedenis en traditie. Zelfs in de meest innovatieve creaties verloochent het huis zijn oorsprong niet, een exotische mix van Cubaanse historie met de nieuwste Zwitserse horloge technologie. De archieven van het merk, waarin vele tijdloze en klassieke modellen zijn opgeslagen, vormen daarbij een onuitputtelijk bron van inspiratie.

Cuervo y Sobrinos de Historiador Flameante

Een van de nieuwe releases van Cuervo y Sobrinos tijdens Baselworld 2013 is de Historiador Flamente, een eigentijdse bewerking van een horloge uit de jaren 1950. Het is een klassiek en ultra dun horloge dat symbool staat voor onberispelijke elegantie. De naam van het horloge is afgeleid van de unieke afwerking van de wijzerplaat die is voorzien van een vlam-effect ofwel ‘flameante’ in het Spaans. De gevlamde wijzerplaat is op 3, 6 en 9 uur voorzien van Arabische cijfers en boven 6 uur is de kleine seconde gepositioneerd.

Om ook in het donker de tijd af te kunnen lezen zijn de uur- en minutenwijzer voorzien van superluminova. De 18 karaat rosé gouden horlogekast heeft een diameter van 40 mm en een dikte van 6,2 mm. De transparante kastbodem biedt goed zicht op het fraaie handopgewonden mechanische uurwerk (ETA 7001) dat slechts 2,5 mm dik is en verder is voorzien van Côtes de Genève-decoratie. De gangreserve bedraagt ca. 42 uur. Rondom het uurwerk is de tekst ‘Testimony of style since 1882’ gegraveerd. Het horloge wordt om de pols gedragen middels een alligatorlederen band die is voorzien van een 18 karaat rosé gouden gesp-sluiting. Het horloge is waterbestendig tot 30 meter onder water.

Zie ook www.cuervoysobrinos.com.

Pin It on Pinterest

Share This