15 januari 2013 | De Swatch Groep neemt het sieraden- en horlogemerk Harry Winston over door verwerfing van 100% van de aandelen van het Amerikaanse bedrijf HW Holdings Inc, eigenaar van Harry Winston Inc.


© Harry Winston – Opus 12

De Swatch Group Ltd verwerft het in 1932 opgericht merk Harry Winston en al haar activiteiten met betrekking tot sieraden en horloges, met inbegrip van het productiebedrijf in Genève en de 535 werknemers die wereldwijd voor het concern werken. Met de overname is een bedrag gemoeid van 750 miljoen dollar (ca. € 560 miljoen) en de overname van een schuld die maximaal 250 miljoen dollar kan belopen. De mijnbouwactiviteiten van Harry Winston zijn niet in de transactie begrepen.

Beide partijen zijn tevreden met de deal. Zo betoogt Robert A. Gannicot, Voorzitter van de Raad van Bestuur en Chief Executive Officer van Harry Winston Diamond Corporation: “Het merk Harry Winston maakt nu onderdeel uit van een concern dat kan zorgen voor de vaardigheden en ondersteuning die Harry Winston verdient om zijn ware potentieel te realiseren.” Volgens Nayla Hayek, voorzitter van The Swatch Group Ltd , zal de Swatch Group met “Harry Winston een briljante aanvulling op het prestige segment van de Swatch Groep realiseren. Wij zijn trots en blij om Harry Winston van harte welkom te heten in de Swatch Group familie. Diamanten zijn nog steeds a girl’s best friend.”

De overname is vooralsnog onder voorbehoud, aangezien de transactie is onderworpen aan de goedkeuring van de diverse regelgevende autoriteiten.

Pin It on Pinterest

Share This