5-7-2012 | Het Amerikaans-Zwitserse horlogemerk Hamilton heeft zich voor een groot deel van haar historie laten inspireren door de luchtvaart en heeft dan ook een lange lijst van luchtvaart-modellen in haar collectie. Dit jaar viert Hamilton haar 120-jarig bestaan en zet dat onder meer luister bij met de Khaki X-Patrol chronograaf.

De Hamilton Khaki X-Patrol heeft een roestvrij stalen horlogekast van 42 mm waarin een automatisch chronograafuurwerk met kaliber H21 is gehuisvest. Het automatische uurwerk heeft een gangreserve van ca. 60 uur. De zilver met zwarte wijzerplaat biedt zicht op diverse functies van het uurwerk.

Zo kunnen diverse meeteenheden worden geconverteerd door middel van een draaiende ring. De conversie van afstand (mijlen of kilometers), hoogte (feet of meters), volumes (gallons of liters) of gewicht (ponden of kilogrammen) werkt vrij eenvoudig. Door het losdraaien van de kroon op 9 uur kan een pijl worden geplaatst voor meeteenheid op de buitenste schaal. Het juiste equivalent is vervolgens afleesbaar op de binnenste schaal. Zodra de meting is voltooid kan de kroon weer worden ingedrukt en vastgeschroefd.

De chronograaffunctie kan worden geactiveerd met de drukknoppen op op 2 en 4 uur en wordt weergegeven met drie subdials voor de uren (6 uur), sekonden (9 uur) en minuten (12 uur). De dag en datum zijn afleesbaar op 3 uur. Het geheel kan om de pols worden gedragen met een zwart lederen band, een sportieve zwarte rubberen band of een metalen armband. Het horloge is waterbestendig tot 100 meter onder water. Mooi detail is het propellor-ontwerp dat zichtbaar is door de transparante kastbodem en een verwijzing is naar de luchtvaarthistorie van Hamilton.

Zie voor meer informatie www.hamiltonwatch.com.

Pin It on Pinterest

Share This