23 maart 2013 | Girard-Perregaux heeft speciaal voor juweliersketen Dubail Paris een limited edition gemaakt van de 1966 Doktor’s Watch.

Girard-Perregaux 1966 Doktor's Watch

De Girard-Perregaux limited edition Dubail is een heruitgave van een doktershorloge uit de jaren 50 van de vorige eeuw. Op de wijzerplaat is langs de buitenrand een zogenaamde pulseerschaal (Gradué pour 30 pulsations) afgebeeld.

Om de hartslag te meten wordt de chronograaf gestart bij het meten van de pols en na dertig pulsen wordt de chronograaf gestopt. Op de plek waar de (bloed)rode centrale secondewijzer van de chronograaf is gestopt, is de corresponderende hartslag op de pulseerschaal af te lezen.

Het gerenommeerde Zwitserse horlogehuis Girard-Perregaux maakt al sinds de tweede helft van de 19e eeuw chronografen, waaronder een flyback chronograaf. Het eerste doktershorloge maakte het merk in 1930. Dit type horloge was bedoeld voor artsen die daarmee de pols konden meten van hun patiënten. Dit is mogelijk met de zogenaamde Pulseerschaal, die na dertig hartslagen aangeeft wat de corresponderende hartslag is.

Girard-Perregaux 1966 Doktor's Watch

De 1966 Doctor’s Watch heeft een 18 karaat wit of rosé gouden horlogekast met een diameter van 40 mm. Op de gebroken witte wijzerplaat is de kleine seconde gepositioneerd op 9 uur en de 30 minutenteller van de chronograaf is af te lezen op 3 uur. Langs de rand van de wijzerplaat is de pulseerschaal afgebeeld. Een rode ronde cirkel visualiseert een scheiding tussen de pulseerschaal en de Arabische cijfers.

Door de transparante kastbodem is het mechanisch manufactuur uurwerk GP030C0 zichtbaar dat tikt met 28.800 bewegingen per uur (4 Hz). Het automatische uurwerk heeft een gangreserve van 36 uur. Het horloge is voorzien van een alligatorlederen band met 18 karaat wit of rosé gouden gesp-sluiting.

De oplage van de Girard-Perregaux 1966 Doktor’s Watch limited edition Dubail is beperkt tot 10 stuks in 18 karaat wit goud en 10 stuks in 18 karaat rosé goud en zal exclusief verkocht worden in de Boutique van Dubail aan de Place Vendôme te Parijs.

Zie ook www.girard-perregaux.com. Voor meer informatie over de verkrijgbaarheid van de limited editions kunt u terecht bij Dubail Paris.

Girard-Perregaux 1966 Doktor's WatchGirard-Perregaux 1966 Doktor's Watch

Pin It on Pinterest

Share This