Franck Muller new Vanguard Slim

Het Zwitserse horlogehuis Franck Muller presenteert de new Vanguard Slim, wat in de praktijk een dunne(re) kast betekent.

De horlogekunstenaars van “Watchland” hebben wederom een waar kunstwerk gerealiseerd door het dunner maken van de horlogekast met – uiteraard – behoud van techniek, nauwkeurigheid en stijl van de authentieke Vanguard collectie. Dit is mogelijk geworden door het minimaliseren van het automatische manufactuur uurwerk, dat als gevolg van deze ‘afslankoperatie’ slechts 2,6 mm dik is.

Franck Muller new Vanguard Slim | Alles over Horloges

De horlogekast, die naar keuze verkrijgbaar is in roestvrij staal of 18 karaat rosé goud, heeft een omvang van 44,00 x 53,70 mm en is slechts 9,50 mm dik. De zwarte wijzerplaat is voorzien van Arabische cijfers waarop de uren, minuten en kleine seconde afleesbaar zijn.

Het kloppend hart wordt gevormd door het manufactuur kaliber FM 2250 dat tikt met 21.600 tikken per uur (3 Hz). Het uurwerk is voorzien van Côtes de Genève decoratie.

Franck Muller new Vanguard Slim | Alles over Horloges

Het geheel wordt om de pols gedragen met een geïntegreerde horlogeband met een rubber binnenkant en een alligatorlederen buitenkant.

De adviesprijs bedraagt CHF 7.700 voor de roestvrij stalen model en CHF 16.700 voor het rosé gouden model.

Zie voor meer informatie Franck Muller.

Pin It on Pinterest

Share This