Het in Genève gevestigde horlogehuis F.P. Journe presenteerde onlangs het derde en laatste model uit de Vagabondage trologie: de Vagabondage III. En dat met een heuse wereldpremiere: een ‘digitaal’ verspringende seconde aanduiding.

F.P. Journe Vagabondage III

De Vagabondage collectie is geïnspireerd op drie horloges die in 2004 door Francois-Paul Journe zijn ontwikkeld ter ondersteuning van een goed doel: een veiling voor de ICM, een onderzoeksinstituut voor de hersenen en het ruggenmerg ziekten (www.icm-institute.org).

Het betrof een model in wit goud, een model in geel goud en een model in rosé goud. Het bleek – gelukkig voor het ICM – een schot in de roos, want de horloges brachten uiteindelijk een bedrag op dat drie keer hoger lag dan men voor de veiling had ingeschat.

F.P. Journe Vagabondage I
Vagabondage I

In het kielzog hiervan lanceerde F.P. Journe in 2006 de Vagabondage I. Het horloge met een Torque-vormige kast wijkt af van de ronde modellen van de reguliere collectie van F.P. Journe. Dit horloge was voorzien van een handopwind uurwerk en werd uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 69 modellen in platina en 10 stuks in platina bezet met baquette diamanten. Kenmerkend element van de Vagabondage I zijn is de digitale weergave van de uren.

F.P. Journe Vagabondage II
Vagabondage II

In 2010 volgde de Vagabondage II. Dit horloge werd uitgebracht in 69 edities in platinum 68 in rosé goud en 10 stuks in platina bezet met baquette diamanten. Dit horloge is ook voorzien van een handopwind uurwerk en onder meer voorzien van een kleine seconde op 6 uur en een gangreserve indicator op 12 uur. Kenmerkend element van de Vagabondage II zijn de springende uren en minuten.

F.P. Journe Vagabondage IIVagabondage III

Anno 2017 wordt met de lancering van de Vagabondage III de triologie van de Vagabondage collectie voltooid. Ook deze editie is voorzien van de Torque vormige horlogekast en een handopwind uurwerk. Met de verrassing van een heuse wereldpremiere, want dit horloge is uitgerust met een digitale secondewij… uhm aanduiding.

Fascinerend om te zien dat je de seconden in getallen ziet ‘lopen’. De minuten worden aangegeven door een witte wijzer en de gangreserve is af te lezen via een geblauwde wijzer op 1 uur. Dit model wordt uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 69 stuks in platina en 68 stukken in 18K rosé goud.

F.P. Journe Vagabondage III

Mocht u interessse hebben in de Vagabondage III moet u zich niet teveel illusies maken. F.P. Journe heeft er voor gekozen de eigenaren van een Vagabondage I en II voorrang te geven bij de verkoop van model nummer III, waarbij zij ook in gelegenheid worden gesteld om hetzelfde nummer van de limited edition te kopen…

Zie voor meer informatie www.fpjourne.com.

Pin It on Pinterest

Share This