24 oktober 2012 | Het Zwitserse horlogehuis Edox is de officiële tijdwaarnemer van de Dakar Rally 2013. De in 1979 door de Fransman Thierry Sabine opgerichte Dakar Rally is ontegenzeggelijk de grootste en zwaarste rally ter wereld.

Oorspronkelijk werd de Dakar rally georganiseerd in Afrika, maar sinds 2009 is de Dakar rally verplaatst naar Zuid-Amerika. De Dakar rally 2013 zal plaatsvinden in Argentinië, Chili en Peru. Aan deze rally zullen ca. 740 deelnemers verdeeld over alle categorieën (auto, motor, quad of vrachtwagen) deelnemen.

Vanwege de rol als officiële tijdwaarnemer tijdens de Dakar rally 2013 presenteert Edox de Chronodakar limited edition. De oplage van dit model is gelimiteerd tot 200 stuks. De Chronodakar heeft een roestvrijstalen horlogekast voorzien van zwarte PVD-coating. De horlogekast heeft een diameter van 45 mm en huisvest een quartz-uurwerk kaliber Edox 103 (gebaseerd op Ronda 5021.D).

De wijzerplaat is zwart voorzien van rood en witte cijfers en geeft de uren, minuten, seconden, datum en de chronograaffuncties weer. Fraaie verwijzing naar de Dakar rally is dat chronograaf wordt gestart met een rode pusher, de stop pusher is zwart. Op de wijzerplaat is ook een tachymeter schaalverdeling afgebeeld waarmee snelheid van een bewegend voorwerp kan worden gemeten.

De kastbodem is voorzien van het Touareg logo. Hoewel voor de Dakar rally niet direct toepasselijk, is het horloge waterbestendig tot 300 meter onder water. Het geheel wordt om de pols gedragen door een zwart rubberen horlogeband met gesp-sluiting en voorzien van het Edox logo.

Het horloge komt eind dit jaar in de verkoop en de adviesprijs bedraagt € 1.790,-. Zie ook www.edox.ch.

 

Pin It on Pinterest

Share This