26 september 2012 | Het in 1874 opgerichte Piaget introduceert de Piaget Altiplano Skeleton ultra-thin. Zoals de naam al doet vermoeden voegt Piaget hiermee een ultra dun horloge toe aan haar horlogecollectie.

De Altiplano Skeleton heeft twee wereldrecords neergezet: het is niet alleen ’s werelds dunste automatische skeleton horloge (5,34 mm) maar ook ’s werelds dunste automatisch skeleton uurwerk (2,40 mm). “Ultra-thin” is dan ook met recht een understatement.

De Zwitserse manufacture Piaget investeert al jaren in technische vernieuwing en ontwikkeling van technisch hoogstaande en dunne uurwerken. Dit heeft onder meer geleid tot de realisatie van de 430P in 1998 (2,1 mm dik) en de 830P in 2007 (2,5 mm dik). Deze expertise in het maken van ultra dunne bewegingen leidde weer tot de realisatie van een aantal ingewikkelde kalibers, zoals de 600P (tourbillon), 880P (chronograaf), 855P (perpetual calendar) en 1270 (tourbillon automaat). In 2010 presenteerde Piaget met de kalibers 1200P (uren en minuten) en 1208P (uren, minuten en kleine seconde)’s wereld dunste mechanische uurwerken. Momenteel biedt Piaget binnen haar collectie 18 ultra dunne uurwerken en 5 skeleton uurwerken.

In de loop der jaren heeft Piaget ook nieuwe wegen bewandeld om het openwerken van uurwerken tot in de perfectie te beheersen. Het behoeft natuurlijk geen betoog dat het openwerken van uurwerken, laat staan ’s werelds dunste automatische uurwerk, een bijzondere beheersing van deze kunst vereist. Immers, het graveren en uithollen van metaal zonder invloed te hebben op de stijfheid van het materiaal kan je niet aan de eerste de beste ambachtsman overlaten.

Het vergde meer dan drie jaar van onderzoek en ontwikkeling om het nieuwe Piaget kaliber 1200S te finetunen. In vergelijking met Piaget kaliber 1200P, waarvan het nieuwe kaliber is afgeleid, zijn bij kaliber 1200S nog een aantal vernieuwingen doorgevoerd. Het nieuwe 1200S kaliber met een dikte van 2,40 mm is gehuisvest in een 18 karaat witgouden kast met een diameter van 38 mm en een hoogte (dikte) van 5,34 mm.

Het uurwerk bestaat uit 189 onderdelen. De wijzerplaat is opengewerkt en voorzien van zwarte uur- en minuutwijzers. Het automatische uurwerk tikt met 21.600 bewegingen per uur (3 Hz) en heeft een gangreserve van ca. 44 uur. De zwarte geborstelde platina rotor is voorzien van een gravure van de Piaget Coat of Arms. Het horloge wordt om de pols gedragen met een zwart alligatorlederen band voorzien van vouwsluiting.

Zie voor meer informatie ook www.piaget.com.

Klik op onderstaande foto voor een video over de Piaget Altiplano Skeleton.

Pin It on Pinterest

Share This