22 november 2012 | Het Zwitserse horlogehuis Baume & Mercier introduceert tijdens SIHH 2013 de Clifton collectie, een collectie fraaie en klassiek gelijnde horloges, die zijn geïnspireerd op een historisch horloge dat daarmee de basis vormt voor de Clifton collectie.

Clifton 1830
De Clifton 1830 in rood goud (ref. M0A10060) geldt als het vlaggeschip van de Clifton collectie. Dit horloge heeft een gepolijste en gesatineerde horlogekast van 18 karaat rood goud met een diameter van 42 mm en een dikte van 8,85 mm. De wijzerplaat is ietwat gebogen voor een perfecte match met het koepelvormige saffierglas dat op zijn beurt weer perfect past bij de in het verleden gebruikte acryl horlogeglazen. Op de wijzerplaat worden de even uren aangeduid met Arabische cijfers en de oneven uren door indexen. De kleine seconde is op 6 uur gepositioneerd.

Het kloppend hart wordt gevormd door een manufactuur uurwerk van La Joux-Perret (ref. 7381), dat speciaal voor Baume & Mercier is aangepast. Dit handopwind horloge tikt met 21.600 bewegingen per uur (3 Hz) en heeft een gangreserve van 90 uur. De geschroefde en transparante bodemkast met saffierglas biedt goed zicht op het zeer fraaie uurwerk dat voorzien is van Côtes de Genève-decoratie en geblauwde schroeven. Het horloge wordt om de pols gedragen door een zwart alligatorlederen band met een 18 karaat rood gouden gesp-sluiting.

Clifton
Naast de Clifton 1830 bestaat de collectie uit twee roestvrij stalen modellen onder de naam “Clifton”. Het verschil in naamgeving betreft niet alleen het verschil in toegepast materiaal voor de horlogekast. Los van de overeenkomsten met de Clifton 1830 zijn er ook de nodige verschillen met het vlaggeschip te duiden.

Bij de Clifton is er keuze uit twee kleuren wijzerplaat, namelijk wit (ref. M0A10052) en zwart (ref. M0A10053) en is de horlogekast met een doorsnee van 41 mm en een dikte van 11,54 mm kleiner en dikker dan de Clifton 1830. Daarnaast zijn de Clifton modellen voorzien van een automatisch uurwerk (Sellita SW260-1) dat tikt met 28.800 bewegingen per uur (4 z) en beschikt over een gangreserve van 38 uur. Daarnaast is op de wijzerplaat op 3 uur de datum afleesbaar en is de alligatorlederen band voorzien van een vouwsluiting.

]

Los van de onderlinge verschillen beantwoordt deze fraaie collectie uiteraard 100% aan het motto van de gebroeders Baume: “Accepteer alleen perfectie. Maak alleen horloges van de hoogste kwaliteit.”

Zie voor meer informatie ook www.baume-et-mercier.com.

Pin It on Pinterest

Share This