Chopard Mille Miglia Classic XL 90th Anniversary | Alles over Horloges

Dit jaar vierde de befaamde klassieke rally Mille Miglia – onder connaisseurs beter bekend als “la corsa più bella del mondo” – haar 90 jarig bestaan. De Mille Miglia 2017 werd verreden tussen 18 en 21 mei jl. Voor official partner Chopard reden om dit feestelijke lustrum luister bij te zetten met de Mille Miglia Classic XL 90th Anniversary limited edition.

Chopard Mille Miglia Classic XL 90th Anniversary | Alles over Horloges

De Chopard Mille Miglia Classic XL 90th Anniversary limited edition heeft een 18 karaat rosé gouden horlogekast met een diameter van 46 mm. De porselein witte wijzerplaat is uitgerust met Arabische cijfers waarop naast de uren, minuten en (kleine) seconde op 6 uur ook de subdials van de chronograaf op 3 en 9 uur afleesbaar zijn.

Chopard Mille Miglia Classic XL 90th Anniversary | Alles over Horloges

De wijzerplaat is ook voorzien van een tachymeterschaal. Zowel de chronograaf als tachymeter zijn onmisbaar bij een regelmatigheidsrally.

Chopard Mille Miglia Classic XL 90th Anniversary | Alles over Horloges

Het kloppend hart van de Mille Miglia Classic XL 90th Anniversary limited edition is het L.U.C kaliber 03.07-L. Dit hand opgewonden manufactuur uurwerk is uitgerust met een flyback chronograaf. Dit uurwerk is volledig in eigen huis gemaakt en de afwerking is van dermate hoge kwaliteit dat aan dit uurwerk het Poinçon de Genève is toegekend. Daarnaast heeft het horloge met succes de zware testen van het COSC ondergaan zodat het zich kwalificeert als chronometer.

Chopard Mille Miglia Classic XL 90th Anniversary limited edition | Alles over Horloges

Volgens Chopard herinnert het elegante model aan de legendarische auto’s die meededen in deze fantastische race, zoals het gebogen ontwerp van een Ferrari 250 GTO, de strakke lijnen van een Alfa Romeo 6C, de sensualiteit van een Aston Martin, de constructiekwaliteit van een Porsche 550 RS. Gelet op de uitvoering van de Mille Miglia Classic XL 90th Anniversary limited edition is dit het meest prestigieuze model uit de Mille Miglia collectie dat ooit door Chopard is geïntroduceerd.

Specificaties Chopard Mille Miglia Classic XL 90th Anniversary

UurwerkHandopwind
ReferentieRef. 161299-5001
KaliberManufactuur L.U.C 03.07-L
Aantal onderdelen300
Robijnen38
Frequentie4 Hz (28.800 A/H)
Gangreserveca. 60 uur
Materiaal18 karaat rosé goud
Diameter46
Kastdikte13,12 mm
WijzerplaatWit
HorlogeglasSaffierglas
KastdekselTransparant
HorlogebandBruin kalfslederen band
Horlogebandsluiting18 karaat rosé gouden vouwsluiting
Waterresistant50 meter (5 BAR)
FunctiesUren, minuten, seconden en chronograaf met flybackfunctie en tachymeterschaal
Limited edition90

Zie voor meer informatie Chopard

s

De Mille Miglia werd voor het eerst gehouden op 26 maart 1927. De Mille Miglia was een endurancerace in Italië die in de periode 1927 en 1957 24 keer is georganiseerd. De Mille Miglia werd één van de bekendste en belangrijkste enduranceraces en heeft veel betekend voor het Gran Turismo racen.

Mille Miglia | Alles over Horloges

Tegenwoordig is de Mille Miglia een regelmatigheidsrally voor oldtimers die uit de tijdsperiode van 1927 t/m 1957 komen en is door de jaren heen uitgegroeid tot de meest prestigieuze klassieke rally der rally’s. De Mille Miglia is een rally over een route van 1.000 mijl (ca. 1.600 km) van Brescia in Lombardije naar Rome en weer terug naar Brescia.

Jaarlijks nemen prachtige en legendarische sportwagens van weleer deel aan de Mille Miglia. Het decor van het Italiaanse landschap maakt het spektakel compleet en lokt jaarlijks vele toeschouwers om de legendarische sportwagens weer te bewonderen. Chopard is sinds 1988 betrokken bij de Mille Miglia en sindsdien is tussen het horlogehuis Chopard en Mille Miglia een nauwe band ontstaan.

Pin It on Pinterest

Share This