23 september 2013 | Het Zwitserse horlogehuis Cartier lanceert de Tortue multiple time zone watch, een worldtimer. Een worldtimer stelt de drager op eenvoudige wijze in staat de tijd in de 24 verschillende tijdzones af te lezen.

Cartier Tortue multiple time zoneLaziz Hamani © Cartier 2012 | Tortue multiple time zone

De Tortue worldtimer van Cartier is een opvallende en bovendien zeer fraaie verschijning. De zogenaamde schildpad-vormige horlogekast is verkrijgbaar in 18 karaat wit of rosé goud. In de kast tikt een manufactuur uurwerk kaliber 9914 MC. De transparante bodemkast biedt goed zicht op het fraaie mechaniek.

Cartier Tortue multipe time zoneLaziz Hamani © Cartier 2012 | Tortue multiple time zone

De blauwe ‘globe’ steekt fraai af tegen de zilverkleurige wijzerplaat die deels is opengewerkt en is voorzien van zwarte Romeinse cijfers.

Cartier Tortue multipe time zone

De tijd in een van de 24 tijdzones is eenvoudig afleesbaar door de 3e afwijkende uurwijzer die ronddraait in een halfronde opening in de onderste helft van de wijzerplaat. Op de linkerzijde van de horlogekast is een klein venster waarop de betreffende initialen van de stad zichtbaar is die de betreffende tijdzone vertegenwoordigt. Met een simpele druk op de pusher (op twee uur) kiest men eenvoudig voor een andere tijdzone.

De vraag of het dag of nacht is vergt geen hersengymnastiek aangezien de wijzer is uitgevoerd met een symbool van de zon (dagaanduiding) of de maan (nachtaanduiding). Bijzonder is daarnaast dat het uurwerk zo is uitgevoerd dat het ‘automatisch’ rekening houdt met de zomer of wintertijd in de betreffende tijdzone. Zo is de drager altijd bij de tijd!

Specificaties Cartier Tortue Multiple Time Zone

UurwerkMechanisch uurwerk, Automaat, manufactuur
Kaliber9914 MC
Aantal onderdelen283
Robijnen27
Frequentie4 Hz (28.800 A/H)
Gangreserve48 uur
Materiaal18 karaat wit of rosé goud
Diameter51 x 45,6 mm
Kastdikte17,2 mm
WijzerplaatZilver guilloche met blauwe globe, deels opengewerkt
HorlogeglasMineraalglas
KastbodemTransparant (saffierglas)
HorlogebandHandgemaakt zwart of donkerbruin alligatorleder
Horlogebandsluiting18 karaat wit/rosé gouden vouwsluiting
Waterresistant30 meter (3 BAR)
FunctiesUren, minuten, 2e tijdzone, dag/nacht-indicator

Cartier Tortue multipe time zonePhoto 2000 © Cartier 2012 | Tortue multiple time zone

Zie ook www.cartier.com

Pin It on Pinterest

Share This