23 januari 2013 | Parmigiani Fleurier breidt haar Super Sport collectie uit met de Bugatti Super Sport rosé goud.

Bugatti Veyron Super Sport
© Bugatti – Veyron Super Sport

Twee jaar na het grote succes van de eerste Bugatti Super Sport in wit goud – dit horloge werd in in augustus 2010 op Pebble Beach (VS) onthuld naast de Bugatti Veyron Super Sport waarop het ontwerp van het horloge was gebaseerd – presenteert het Zwitserse horlogehuis Parmigiani Fleurier dit jaar het langverwachte nieuwe Bugatti Super Sport horloge in 18 karaat rosé goud.Parmigiani Fleurier Bugatti Super Sport rosé goud

De Parmigiani Fleurier Bugatti Super Sport rosé goud bevat een complex mechanisme voor de tijdweergave in een hoek van 90°. Het uurwerk is voorzien van een volledig in eigen huis ontworpen, ontwikkeld en gebouwd uurwerk, waarbij de componenten op een verticale as zijn geplaatst, feitelijk hetzelfde principe als bij de motor van een auto het geval is. Deze ingenieuze constructie maakt het mogelijk om de tijd aan de voorzijde van de horlogekast af te lezen.

Bugatti Super Sport rosé goud

De Bugatti Super Sport heeft een aerodynamische horlogekast van 18 karaat rosé goud met een diameter van 36,0 x 50,7 mm en een dikte van 22,7 mm. Deze overigens opmerkelijk vormgegeven horlogekast biedt plaats aan een handopgewonden manufactuur uurwerk kaliber PF 372 dat is opgebouwd uit 333 onderdelen en tikt met een frequentie van 3 Hertz (21.600 bewegingen) per uur. Het uurwerk is via zes (!) saffierglazen openingen te bewonderen. Het horloge heeft een gangreserve van 10 dagen en is voorzien van een gangreserve indicator.

De deels opengewerkte gouden wijzerplaat – die daardoor een glimp biedt op het uurwerk – is voorzien van zwart opaline. De Bugatti Super Sport is tot 10 meter waterdicht. Het bijzondere uurwerk wordt om de pols gedragen door een alligatorlederen band van Hermès voorzien van een 18 karaat rosé gouden vouwsluiting.

De oplage van dit bijzondere Bugatti Super Sport horloge in rosé goud is gelimiteerd tot 30 stuks.

Zie ook www.parmigiani.ch.

Parmigiani Fleurier Bugatti Super Sport rosé goud

Pin It on Pinterest

Share This