7 februari 2013 | In navolging van het succes van de Supermarine 500, lanceert Bremont nu een nieuw duikershorloge, de Supermarine 2000.

Bremont S2000

Met professionele duikers in gedachten heeft het Engelse horlogehuis Bremont de diameter van de kast van de S2000 vergroot naar 45 mm en het nieuwe ontwerp is tevens bestand tegen een waterdruk tot een diepte van 2.000 meter! Het horloge is ontworpen en gebouwd volgens de unieke Bremont Trip-Tick constructie, waarbij de kast is opgebouwd uit drie delen.

Net als bij de Supermarine 500, zijn het ontwerp en de constructie uitgebreid getest om het uurwerk te beschermen tegen zware schokken. De horlogekast is ook voorzien van een zogenaamde kooi van Faraday om het uurwerk te beschermen tegen magnetisme. En ter voorkoming van het gevaar van exploderen tijdens decompressie is het horloge ook voorzien van een heliumventiel.

Bremont Supermarine 2000

De Supermarine 2000 (S2000) heeft een roestvrij stalen horlogekast met een diameter van 45 mm. De kast omsluit een mechanisch uurwerk (gemodificeerd kaliber BE-36AE) dat tikt met 28.800 bewegingen per uur (4 Hz). Dit COSC gecertificeerde automatische uurwerk kwalificeert zich als chronometer en heeft een gangreserve van ca. 38 uur. Op de wijzerplaat zijn naast de uren, minuten en seconden ook de dag en datum afleesbaar.

De bezel kan alleen tegen de klok in worden gedraaid. De kastbodem is voorzien van een afbeelding van een watervliegtuig. De uurindexen, de wijzers en de bezel is voorzien van Superluminova om ook onder water de verstreken tijd goed af te kunnen lezen. Het uurwerk is waterdicht tot 2.000 meter onder water en wordt geleverd met een COSC-certificaat.

Bremont Supermarine 2000

Zie voor meer informatie ook www.bremont.com.

Pin It on Pinterest

Share This