3 september 2013 | Ter ere van de eerste Breitling chronograaf die in de ruimte is gebruikt, presenteert Breitling een speciale limited edition: de Navitimer Cosmonaute Blacksteel in een oplage van 1.000 stuks.
Breitling Navitimer Cosmonaute Blacksteel

Op 24 mei 1962 cirkelde Lt Commander Scott Carpenter drie keer rond de aarde aan boord van de Aurora 7 capsule. Om zijn pols droeg hij een Breitling met een 24-uurs aanduiding, een absolute noodzaak in de ruimte. Dit model dat de ruimte ‘veroverde’ is de pionier van de Breitling Navitimer Cosmonaute collectie.

Omdat het dit jaar 50 jaar geleden is dat de eerste Breitling in de ruimte rond de aarde zweefde, lanceert Breitling een exclusieve versie van de Navitimer Cosmonaute collectie in een limited edition van 1.000 stuks. De horlogekast is uitgevoerd in roestvrij staal voorzien van een koolstof gebaseerde coating. De wijzerplaat is eveneens zwart met Arabische cijfers. De uuraanduidingen en de uur- en minutenwijzers zijn voorzien van Superluminova. De wijzers van de chronograaf zijn rood uitgevoerd en steken fraai af op de zwarte wijzerplaat.

Het kloppend hart bestaat uit een manufactuur uurwerk Kaliber B02 die -zoals alle horloges van Breitling- zich kwalificeert als chronometer door te voldoen aan de zware eisen van het C.O.S.C. Breitlling is wel trouw gebleven aan het originele model: het betreft een mechanisch handopwind horloge en een 24-uurs wijzerplaat. De beroemde Navitimer ronde rekenliniaal stelt piloten in staat een heel scala aan berekeningen op het gebied van luchtnavigatie uit te voeren. De gegraveerde kastbodem is voorzien van ​​het officiële insigne van de Aurora 7 missie. De Breitling Navitimer Cosmonaute Blacksteel is voorzien van een zwart rubberen horlogeband.

UurwerkMechanisch, handopwinder
KaliberBreitling 02 (manufacture)
Robijnen39
Frequentie4 Hz (28.800 A/H)
Gangreserve70 uur
MateriaalZwart staal
Diameter43 mm
Kastdikte13,85 mm
Afwerking / CertificeringC.O.S.C gecertificeerd
WijzerplaatZwart, Arabische cijfers en wijzers voorzien van Superluminova en wijzers van Chronograaf zijn uitgevoerd in rood
HorlogeglasSaffierglas
HorlogebandZwart rubber
Waterresistant30 meter (3 BAR)
ComplicatiesDatum, Chronograaf
Limited editionJa, oplage gelimiteerd tot 1.000 stuks

Zie voor meer informatie www.breitling.com.

 

Breitling Navitimer Cosmonaute Blacksteel

Pin It on Pinterest

Share This